30 april 2005

Tenk at det er siste dag i april....! Mine garnkjøp bærer preg av årstiden, og idag har jeg kommet hjem med masse deilig bomullsgarn i fine vårfarger! Jeg har jo altså bestemt meg for å droppe hele Drops-jakken som jeg har skrevet om tidligere, så jeg gikk og byttet garnet idag. Så jeg føler jo at jeg har fått gratis garn, da, he he!!

Det bakerste grønne garnet er Safran, det skal bli sommertopp (Gyrid) til meg selv ! Det rosa til venstre er Anchor Magicline (som jeg heklet lue av til Madeleine), og det skal bli luer til Mathea og til min niese Sara. Det blå flerfargete er også Anchor Magicline og det skal bli enda en lue til Madeleine, for hun likte de så godt    :o))   Og de fire nøstene med Mandarin Petit skal bli sommertopp til Madeleine, en Teen Top fra Kertzer, jeg printet ut oppskriftene derfra for leeeenge siden, skal finne fram linken og legge ut, for der er det masse fint!!

Birch'en fra Rowan vokser den også, mens "Munken" mangler armer, men jeg stresser ikke med det! Jeg er IKKE lei av den, for jeg gleder meg masse til jeg kan bruke den, men jeg må jo bare ha andre ting ved siden av  :o)))

 

29 april 2005

Det er fortsatt fredag.... for en dag!! Jeg har jobbet i natt, men har ikke fått sove etter nattvakt. Nå er det snart midnatt og jeg har ikke sovet siden jeg våknet igår morges.....!! Vel, jeg la meg nedpå en times tid igår kveld, men det kjennes ikke ut som den timen har hjulpet særlig, he he...! Allikevel har jeg altså fått gjort endel håndarbeid idag. Nå ikveld ble sommertoppen til Mathea ferdig også. Vel, så godt som ferdig, det mangler et tynt silkebånd som skal tres igjennom hullraden men det får jeg ordne i morgen! Mathea likte toppen kjempegodt og poserer villig med toppen på  :o))

Nå er det sommertopp til Madeleine som står for tur, hun har allerede plukket seg ut en, får prøve å få handlet garn imorgen!!

 

Idag fikk jeg også gaven fra min Hemmelige Venn på HB i denne omgangen! To garnnøster, og det er jo selvfølgelig MIDT i blinken for meg!!!!! TUSEN hjertelig takk, hvem du enn er  :o))

 

 

29 april 2005

Lua falt i smak, Madeleine tok den med en gang og har brukt den på skolen både igår og idag  :o)  Flink jente  :o))   Heklet en ny en idag, bare av sånn til-overs-garn denne gangen. Tuva fra Europris! Den nederste delen er en rapport fra Jessica Simpson-sjalet. Hadde ikke nok rosa til hele lua, dessverre, får se om jeg får laget en til. Syns ikke den ble så fin i de to fargene, men Mathea ser da fornøyd ut iallefall......

 

 

28 april 2005

Klokken har såvidt passert midnatt.... jeg har hatt bursdag og feiret med familien  :o))) Er bare raskt innom for å vise fram en heklet sommerlue som Madeleine eller Mathea får.... det kan jo hende ingen vil ha eller begge vil ha.... det finner vi vel fort ut imorgen tidlig, he he! Den er heklet i Anchor Magicline, jeg syns de har nydelige flerfarger å velge mellom!! Blomsten forsvinner litt på lua ser jeg , bortsett fra den ene bladrekken som er heklet i Kitten Mohair. Men jeg syns ikke det gjør noe.... kanskje jeg gjør det litt annerledes hvis det blir noen neste gang på denne lua  :o))

Det går jo veldig raskt å hekle en lue, da..... men hvis ingen vil bruke dem er det ikke noen vits i å lage fler heller... JEG kan ikke gå med det, hi hi.... kler det absolutt ikke.....   :o))

 

 

26 april 2005

Mens jeg rotet i mappen over blogg-bilder kom jeg over dette som jeg skulle legge fram forrige helg var det vel  :o))  Det var en helg med nyyyydelig vær, og vi hadde dugnad i hagen! Her skulle det trimmes epletrær og hugges ned et stooooooort grantre i hagen. Mens jeg står ute og inspiserer (....) kommer det noen gående inn i gården og sier "Bente?"... og tror dere ikke det er Manne, da!!! Det var jo litt av en overraskelse, utrolig morsomt!! De hadde vært i Åsgårdstrand og så kom hun innom en kort-kort tur før de skulle hjem igjen. Og jeg fikk til og med gave, en helt TOPP gave  :o)))  Det vare et Mandarin petit-nøste, en amskemarkør, drops, mønster på sommerlue til barn, og mange lynlåsposer til oppbevaring av garn f.eks! Det Mandarin-nøstet tenkte jeg at jeg skulle bruke til blomsten foran på toppen til Mathea :o))

Og her er et bevis for at jeg ikke bare inspiserte den dagen, men at jeg også satt i trærne og saget til den store gullmedalje.... Her er jeg oppi et av epletrærne, mens mamma står og drar ned grener  :o)

 

 

26 april 2005

Idag har jeg vært og klipt meg  :o))  Greit, jeg HADDE bestemt meg for å ta endel, da.... men det ble nooooe mer enn jeg egentlig hadde tenkt.... Jeg er veldig fornøyd med frisyren, det er fjeset inni jeg ikke er helt sikker på at passer til håret nå  *lol*  For MEG er dette veldig kort, men så hadde håret mtt rukket å vokse såpass mye igjen at jeg måtte sette det i klyper eller strikk til vanlig... Nå må jeg bytte avatar også  :o)))

 

25 april 2005

Det er mandag, jeg skal legge meg til og sove etter nattvakt, men blir litt gira sånn etter en lang jobbehelg, så jeg bruker litt tid på morgenen nå til å oppdatere litt her, som jeg ikke har hatt tid til ellers i helgen  :o)

Lørdag feiret vi bursdagen til oldemor (Tores mormor) Hun ble 90 år, og hun er kjempesprek!!!  Det ble feiret med barn, barnebarn, oldebarn og litt annen familie, på Handelsstanden i Tønsberg. Mine barn har enda to oldeforeldre til, min mormor og morfar, men de er "bare 81 og 82 år  :o)))  Her er bilde fra feiringen, mine barn står bak til høyre i bildet.

 

Ellers går det framover også på strikkefronten, da.... Jeg strikket meg et skjerf for noen dager siden, inspirert av skjerfet på forsiden av det siste Vogue Knitting . Det er et skjerf som man da kan kjøpe som kit, for å støtte kreftsaken, og det er en egen nettside for dette; Knit For Her Cure. Mitt er ikke på langt nær så fint som originalen, som har både flotte farger, og et mønster, ikke bare rillestrikk som jeg har.... men jeg skulle bare lage noe annet i full fart som et pauseprosjekt  :o)) Det er strikket i Kitten Mohair .

 

Ellers er jeg snart ferdig med toppen til Mathea. Skal strikke blomsten som skal være til pynt foran, og presse hele toppen, sy i knapper, og tre i silkebånd.... så får vi håpe hun blir fornøyd selv  :o))

 

Har begynt på "Birch" fra Rowan nå i helgen. Trengte noen omganger med rekkirts først  (hi hi...) men når jeg først kom igang gikk det kjempegreit! Gleder meg allerede til å strikke et litt mindre skjerf i KidSilk Haze, dette garnet er bare nyyydelig. Hvis du legger litt garn i hånda di kjenner du absolutt ingenting.... det er så fint og lett! Får masse garn selv om nøstet bare er på 25 gr og koster over hundrelappen  :o))

 

Ellers er det jo stadig vekk nye ideer om fremtidige prosjekter! Nå holder jeg jo fortsatt på med Munken, og har bare ermene igjen på den (ja, jeg holder på med den innimellom), men så er det flere modeller av Marianne Isager som er fryktelig fristende. Og så har jeg lenge sett på denne modellen av Elsebeth Lavold, som heter Gyrid. Den er så nydelig, det er en tysk knitalong på den. Skulle gjerne hatt mønster på den toppen, altså..... !

Vel, det er på tide å sove noen timer vel.... føler meg ikke så veldig trøtt, jeg sov fra 08.30 til 20.30 igår...!!!! Jeg sa til Tore når jeg la meg at jeg var så trøtt at jeg ville sove til jeg våknet! Og han måtte VEKKE meg kl 20.30... jeg hadde ikke våknet en eneste gang på de 12 timene! Er det mulig.... tror jeg må finne meg en annen jobb snart - så mye søvn som jeg trenger etter nattvakt går jo hele helgen bort!!!!  Men jeg har grei mann og greie barn som LAR meg få sove i fred, da  :o))))   "Natti natti....."

 

 

23 april 2005

Har jobbet omtrent hele uka, og jobber nå hele helgen, så jeg er bare innom for å si at ZonkBoard'et kommer tilbake, har fornyet avtalen, men det tar opptil ett døgn før den er tilbake  :o)) Kommer tilbake med mer nytt på bloggen når denne helgen er over  *puh*

 

16 april 2005

Nå prøver jeg å rekke opp det lille jeg hadde strikket på Birch'en med KidSilk Haze.... utrolig herlig garn, ikke så herlig når det er pirkearbeid og attpåtil må rekkes opp......! Men idag kom det et kjempetips fra Strikkelitt / Hjørdis  på Hobbyboden, hun kjøper nemlig dette garnet på eBay, og det blir jo mye billigere enn å handle det her!!! Tusen takk for tipset, Hjørdis  :o)))   Jeg er veldig fristet til å legge inn en bestilling på både det ene og det andre, men bør helst ha en plan før jeg bestiller syns jeg. Ikke så likt meg å ha det, men det går vel an å forandre seg, vel....????  Hjørdis har forresten strikket en lekker poncho i KidSilk Haze, den er bare nydelig!!

Imorgen skal jeg få tatt bilde av sommertoppen til Mathea. Holder på med kantene rundt nå....  det høres sikkert ut som at jeg da burde være ferdig i løpet av en time eller to... men den kanten er jo bare en hel haug med ekstra masker, og fellingen orker jeg ikke snakke om engang......*himle med øynene*  :o)))  Angrer veldig på at jeg strikker den i str. 6 år. Hun blir jo 5 til sommeren og er jo stor for alderen.... får strekke litt ekstra på den når den er ferdig!

Ellers har jeg jo mer og mer lyst til å strikke "Clapotis", som finnes som gratismønster på Knitty. Jeg ser på bloggene rundtomkring at de fleste strikker den i Noro Silk Garden. Lekkert er iallefall det sjalet, deter helt sikkert  :o))  (Bildet er fra knitty.com )

 

 

15 april 2005

Igår kom Tore og jeg hjem fra "Norges-turnè"..... Vi kjørte på mandag, først til Stavanger og lå over der. Dagen etter hadde Tore noen møter der før vi kjørte til Haugesund der han også hadde et møte. Så kunne vi kjøre til Bergen. Vi kom dit i 20-tiden på kvelden og sjekket inn på Grand Hotel Terminus ved jernbanestasjonen. Kjempefint, gammelt hotell! Onsdag hadde Tore møter hele dagen, og jeg hadde avtale med Linda N og Tittei fra Hobbyboden!! Vi skulle møtes på Galleriet, og det eneste jeg visste var at Tittei hadde langt hår  :o))))   Jeg gikk selvsagt smilende bort til to ANDRE og følte meg litt teit, da, he he! Men Linda og Janne fant meg, og vi tok en kopp kaffe før de tok meg med rundt på alle garnbutikkene. Pinnsvin Design var en kjempespennende butikk, skulle gjerne kommet meg oftere dit.....

Her er garnet jeg kjøpte, det ble noen nøster i en annen forretning også. På Pinnsvin kjøpte jeg to nøster Ruztika mohair, ett nøste gulltråd (....det var fra en kurv med tre nøster for 100,- så jeg tok med et sånt, hi hi...), tre nøster Noro Kureyon, tre nøster Rowan KidSilk Haze samt oppskriften på Rowan's "Birch, som dere ser bildet av. På en annen forretning var det tilbud på Brilla-garn, 10 kroner pr nøste, så jeg tok med 5. Pluss et nøste Fancy Bouclet fra Idena, som også var på tilbud!

Jeg hadde med meg pinner og garn på turen, men fikk strikket fælt lite! Leste endel, ellers hadde vi jo noe å finne på stort sett hele tiden! Jeg er kjempefornøyd med at jeg fikk være med til Bergen, det var en nydelig by, og jeg gleder meg virkelig til å dra dit igjen!!! Nå er det helg, og jeg gleder meg til å strikke masse, både på toppen til Mathea, "Munken" og Rowans Birch - som jeg forøvrig begynte på igår kveld, og oppdaget da jeg var ferdig med første omgang at her har jeg kommet galt ut ett eller annet sted.... grrrrrr.... sånt er fryktelig irriterende....

 

9 april 2005

Det er lørdag kveld, og golf på tv... helt uinteressant for meg, men jeg finner da alltids på noe å gjøre foran pc'n og med strikketøy i fanget  :o)) 

Frem fra Glemselen : Var nede i kjelleren ista... og hva er det jeg finner der.. inne i et hjørne  på GULVET..... Det er helt flaut å si det, at jeg har så dårlig kontroll på hvor jeg slenger fra meg ting liksom... Men der fant jeg altså en genser jeg strikket til meg selv for mange år siden. Strikket den mens jeg gikk på sykepleierhøgskolen, så det er jo minst 11 år siden, da...! Og antakeligvis noe av det flotteste jeg har strikket for å være helt ærlig! jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å bruke den igjen, men den er jo flott allikevel, da...

Den er fra et Til Fjells-hefte, så mye husker jeg... Jo, og så husker jeg at jeg hadde strikket ferdig hele bolen da jeg oppdaget at jeg hadde rett og slett byttet om på pinnene..... og måtte rekke opp bolen og begynne på nytt  :o)))  Hadde det vært idag ville det vel heller endt opp som en UFO.....

Her er en annen genser jeg strikket for mange år siden! Den har fått mye bedre behandling enn den andre her... Denne bruker jeg fortsatt med jevne mellomrom. Den er egentlig altfor stor, men det er nok derfor jeg liker den også. Husker ikke hvor mønsteret kommer fra, men det er mulig det er Rauma, for jeg mener å huske jeg kjøpte mønster og garn på Husfliden. Men det er nok 10 år siden det også!

 

Så til Virtuella, som nå har strikket ferdig Charlotte's Web Shawl, og det attpåtil i Koigu Painter's Palette!!! Det ble bare så nydelig! Hun har bilder av garnet på bloggen sin også. Det er helt spesielt, fargene er nyyydelige! Synd det ikke er tilgjengelig i norske butikker, men det er jo tilgjengelig i utenlandske nettbutikker, da!!

Og forresten... Madeleine kom hjem fra hyttetur med klassen i ettermiddag, og ifølge en av de voksne som var med var turen utrolig vellykket! 24 6-klassinger som oppfører seg eksemplarisk på hyttetur, det er da ganske spesielt!  :o)))

8 april 2005

Det er fredag, og denne uka har jeg holdt på med masse strikking, men har vel stresset mest med hytteturen som datteren min i 6 klasse er på akkurat nå! Jeg er foreldrekontakt, og det har vært masse å tenke på, så jeg krysser virkelig fingrene for at det blir en vellykket tur  :o)))

Ellers flommer jo nettet over av de lekreste ting man vil kaste seg over, da.... Kom over en masse flotte gratisoppskrifter her om dagen. Det er fra Lana Grossa , som også forhandler garn. De har endel veldig flotte oppskrifter, bare se på disse eksemplene, da:

     

Det ligger mange flere der, og masse annet spennende å se på av garn, sneakpeak i magasinet deres Filati, og mange strikketips! Veldig verdt et besøk, men mønstrene til disse modellene ligger altså HER.

Over til meg  :o)) Det er sommertoppen til Mathea jeg har strikket mest på. Den blir riktig så søt, og går jo forsåvidt raskt å strikke. Strikker i Mandarin Petit på pinne 2,5. Så langt har jeg kommet på den akkurat nå:

 

Husker ikke helt om jeg egentlig har hatt Munken framme denne uka, men jeg tok den fram nå for å ta bilde av den  :o)  Jeg må blokke den ordentlig ut selvsagt, da ser den bedre ut. Er godt igang med hetta som dere ser, og den blir passe i størrelsen også. Kommer til å bli en skikkelig kose-jakke, det er jeg sikker på!!!

 

Neste uke skal Tore og jeg til bergen! Jeg har aldri vært i Bergen før, så for meg blir jo dette ekstra moro, da! Tore skal jobbe, mens jeg kan sove lenge i hotellseng og bare gå rundt og shoppe og gå på kafè ! Jeg har fått kvittet meg med nattvakter, og vår fantastisk snille familie stiller opp som barnevakter hele uka!! Så jeg gleder meg vilt! Det er nok noen garnbutikker jeg gleder meg ekstra mye til å ta en nærmere titt på, da, he he.....