29 august 2005

Mandag morgen, og jeg har endelig gått av fire nattvakter!! Føler meg sliten, men bruker å komme meg ganske fort! Idag vet jeg blir en rar dag, det blir det alltid, når jeg har stått opp og kvelden kommer vet jeg aldri helt hvilken dag det er, om det var idag jeg gikk av vakt, om jeg kanskje egentlig skulle på jobb til natten også, osv.....  :o))

Fikk gjort ferdig alpakkasjalet i natt!! Og umiddelbart etter jeg hadde strikket ferdig satte jeg igang med å feste tråder - hadde det blitt liggende hadde jeg vel ikke fått meg til å gjort det  .o)) Nå er det presset og prøvd, og det er stoooort, akkurat som jeg liker det!!

Og så er det jo kjempemykt og lett, så det knytes lett, og faller så pent  :o))

Og jeg elsker jo fargesammensetningen, da.....

Det andre sjalet mitt, som er helt likt men i andre farger (se lenger ned på bloggen ) har jeg brukt otrolig mye, sommer som vinter, så jeg vet at dette vil bli like godt brukt!!!!

Ellers i natt rakk jeg faktisk å begynne på Alien-skjerfet, men å begynne på det klokken 6 om morgenen er ikke så veldig lurt, jeg måtte konsentrere meg litt vel mye, og det var ikke akkurat så lett så trøtt som jeg er på den tiden av døgnet!!!! Det er den verste tiden på nattvakt for meg; det er da man til slutt begynner å lure på meningen med livet, så trøtt blir man  *fnis*

 

28 august 2005

I natt fikk jeg strikket ferdig Herminevottene, og ble så fornøyd med dem at jeg må legge dem inn med en gang  :o))

Mathea prøvde den ene igår kveld før jeg dro på jobb, og den passet perfekt! Dette blir et fint sett til høsten/vinteren!!

 

26 august 2005

*gjesp*  .....  kommet fra nattvakt, men har enda tre igjen!! Og så fikk jeg lyst til å vise fram kurven min som jeg har med på jobb.... jeg er jo livredd for ikke å få noe å gjøre  *fnis*!!!  Denne kurven er egentlig ingenting i forhold til hvordan det VAR.... da hadde jeg store bag'er med på jobb, og omtrent alle strikkehefter og  - bøker.....

På toppen har vi alpakkasjalet..... så ser vi litt Morella mohairgarn, lysrosa angoratweed, grønn alpakka,  Jamaica-garn fra Katia, og et halvferdig grønt skjerf i mohairgarn fra Mimouna  :o))


..og på denne siden av kurven stikker det opp et par nøster ullgarn fra Uruguay, enda mer Jamaicagarn, enda et grønt alpakka, og litt av et brunt alpakkanøste.....

....og dette er bare toppen av kurven!!!!!  Og bare det mest nødvendigste jeg føler jeg må ha med meg på en nattvakt! Jeg fortrenger at jeg har lager til å starte en ganske innholdsrik garnforretning!!!!  Sånn, nå har jeg glemt det allerede!!!   :o)))

Har ikke fått begynt på herminevottene enda, men har jo god tid, da!!  Sjalet er det som har fått min oppmerksomhet i natt, og nå er det deilig med kortere og kortere omganger!!!

Men hvem var det som skulle komme og feste trådene for meg igjen....? Var det Anita?? Jah, det var det visst!!  Ha ha!

Nå skal jeg sove bort fredagen, ha en nydelig helg!!!

 

24 august

Hadde litt tid mellom luestrikking og Herminevotter (som jeg skal begynne på som neste), så jeg måtte prøve meg på en veske i flettestrikk.....inspirert av veskene jeg viste fram litt lenger ned på bloggen her  :o)) Nå vet jeg sånn ca hvordan den kan lages, så neste gang bruker jeg ordentlige veskehåndtak, har et par runde i tre liggende her som jeg ikke har brukt enda.....  Denne er brun, med rosa sløyfe. På bildet med blitz syntes nesten ikke flettemønsteret, mens uten blitz ble jo fargene helt fjerne.... Så her er begge bildene:

Sånn, da får jeg begynne på Herminevotter imorgen  :o))

 

24 august 2005

Herminelua er ferdig  :o) Passer kjempebra til Mathea, men den er litt lang så her er den godt brettet opp! Men det gjør ingenting, altså!

Idag har det vært sommerfest i barnehagen. Vi vant på loddtrekninga, en vakker bukett med gladioler! Det var mange gladiolbuketter i gavehaugen, det er vel høysesong hos det lokale gartneriet, hi hi!

Men visst er de vakre!!!!

 

23 august 2005

Igår startet en Herminelue-along jeg har meldt meg på! Hadde allerede kjøpt mønsteret til lua, så det var jo gøy at det er flere som strikker sammen!!

Jeg begynte igår ettermiddag, og fikk strikket noe på den inatt også!

Den ser litt mer rosa ut enn den er, selv om det er en bringebær rød farge så er den ikke helt som på bildet  :o))  Det blir vel Mathea som skal ha denne, tror jeg! Når lua er ferdig kommer vottemønsteret!!

Mona (søsteren min) kom innom med en liten duk hun hadde sydd til meg!! Den kunne jeg jo ha under kaffetrakteren sa hun....!!!!! Erru gæærn sa JEG!! Kan ikke gjemme vekk noe sånt under en kaffetrakter!!!!! Den er kjempelekker, og så er det symaskinbrodert inn hilsen på den også  :o))

Nei, dette var bare en liten oppdatering, jeg  skal sove noen timer etter nattvakt!! Har bare tatt en ekstravakt inatt, og skal på igjen hele helgen.........  :o)


 

21 august 2005

Det er søndag kveld... ungene fikk vi i seng litt tidligere ikveld, det er jo skolestart imorgen! Tenk, Madeleine begynner i 7. klasse!!! Siste år før ungdomsskolen!! Mathias skal opp i 6 klasse, det er jo ikke til å tro!!!! Tida flyr så altfor fort, jeg skjønner helt ærlig ikke hvor den blir av!!! Her må man bare prøve så godt man kan å henge med for å få med seg alt!!!

På fredag fikk jeg pakke i posten, jippiii!! Det er fra en hemmelig venn på Hobbyboden! Jeg fikk tre garnnøster og et kjempekoselig kort!! Det er tydelig at avsenderen har gjort seg flid med å plukke ut noe hun vet jeg liker  :o)))   Gleder meg til å få vite hvem det er!!!

Fredag hadde vi barnebursdag for Mathea her! Hun har jo bursdag midt i fellesferien..... da blir det til at vi forskyver det til august så venninnene hennes i barnehagen får vært med! Her er et bilde FØR gjestene kom:

Og her er rett etter pølser og kaker er fortært  *fnis*

Det er typisk det.... smuler overalt, et helt saftglass i gulvet, og pølsebrød i saftmugga!! Hi hi!!

Jeg har vært en tur innom HandPainted Yarns igjen....!! Jeg vet, ikke si det!!! Trenger ikke noen til å minne meg på at jeg ikke trenger å kjøpe mere nå........!! Anyway; Kjøpte 100 gram til av fargen Sapphire Purple som jeg fikk tidligere denne uka;

Jeg har utrolig lyst til å strikke til meg selv i det garnet, og da MÅ jeg jo ha ett nøste til!!!! Ikke sant!!!  Og når man først handler, og det er samme porto for ett og to nøster, ja, så er det jo TULL å ikke slenge med et nøste i en av de andre deilige fargene de har.....

Denne fargen heter Brown Berries!!! Jeg FÅR faktisk vann i munnen av dette garnet!!

Det er en fryd å besøke denne butikken!! Og prisene er jo fantastiske!! Bare tenk; ca $5 for nøster i disse herlige farger;

Det er mye morsomt man kommer over på bloggrunder!! Var innom denne bloggen og her skriver hun om en sjokkerende dyr veske!!

Denne er jo igrunnen veldig enkel forsåvidt.... Skulle da klart å lage en sånn en på en kveld eller to.........?? Neiman Marcus skal altså ha den nette sum av $ 930 for denne veska!!!! Greit, det henger visst et Fendi-merke på den...... mulig det har litt å si for prisen.......!! Jeg er allikevel sjokkert!!!

På samme bloggen var det mer om vesker!! Jeg ble virkelig fasinert av disse enkle veskene... altså, de må jo være ganske enkle å lage tross alt, ikke sant? De kostet jo også endel, men her kan man jo også få inspirasjon til å lage noen selv?? De er fra Margaret Nicole. Her er noen bilder av vesker, mindre vesker, og noen mobilvesker:


Jeg syns de var bare kjempesøte!!!

Høstens Rebecca er å få kjøpt..... ett eller annet sted.... Vet ikke om man får tak i det her i Norge i det hele tatt, hvis noen vet så er jeg veldig interessert i å høre om det  :o)) Jeg syns de har masse flotte gratismønstre og er ofte innom der og titter! Nå ligger det flere nye mønstre der, men jeg syns ikke det var så veldig masse fint av de nye gratismønstrene..... Derimot ser det ut til å være masse lekkert i det heftet deres med mønstre strikket i Super Kid Mohair!!!!

Det har blitt mye surfing, og lite skriving her om min egen produksjon..... Jeg holder meg til alpakkasjalet jeg, da.... og drukner snart i garn og planer!! Jeg føler meg litt handlingslammet fordi jeg har blitt litt overmannet av alt jeg har liggende og alle planene!! Så det er helt bevisst at jeg KUN holder meg til sjalet, for begynner jeg å svirre nå med andre ting så tror jeg ikke jeg får gjort noen verdens ting!!! Det er et par KAL'er som jeg tror jeg må bestemme meg for å melde meg av også, det er på tide å skjerpe seg!!!! Samtidig har vi jo høsten framfor oss og masse hverdager og jobbenetter, og det blir lettere å finne tid til å sitte inne og strikke.......!! Ambivalent.... JEG??? Har iallefall et luksusproblem, det er det ingen tvil om  *sukk*

 

15 august 2005

Jepp, Stockholm står nå definitivt på ønskelista over reisemål i nærmeste framtid!!!! Likte byen kjempegodt, hadde en kjempeflott helg!! Vi landet på Arlanda på fredag formiddag, og satte fra oss bagasjen på hotellet, Crystal Plaza. Hotellet hadde kjempebeliggenhet, rett ved Stureplan. Fredagen ruslet vi rundt i byen, hadde en lunsjstopp og bar-stopp, før vi dro på restauranten Rolfs Kök. Da hadde jeg allerede den sedvanlige migrenen, sånn er det jo alltid når det skjer litt for mye på en og samme dag, så jeg takket for meg før middagsbestillingen og dro tilbake til hotellet og la meg  :o))!

Lørdag gikk alle parene hver for oss, Tore og jeg var oppe tidlig og gikk først innom Sturegallerian.... masse fancy butikker, og vi handlet ingenting (dyrt!!!) Deretter gikk vi innom NK (Nordiska Kompaniet) og snuste litt. Her var det jo også himla masse dyre designklær, det var ikke akkurat derfor VI var der, så vi ruslet videre til Gamla Stan. Tore satte seg ned på en kafé mens jeg trålet Österlånggatan! Utrolig herlig gate, trang, masse små butikker med brukskunst, antikviteter, små gallerier osv. Det var også her to av garnbutikkene jeg ville innom befant seg!! Hadde store forventninger til Anntorps Väv.

Men det var ikke så mye her som jeg skulle ønske.... Altså, de hadde jo garn som jeg ikke finner i Tønsberg akkurat, men jeg hadde håpet på mer av de ttynne ullgarnet deres, men det var lite utvalg og farger! Men for all del, jeg klarte å beføle omtrent det som var av nøster der både vel og lenge, men forlot altså butikken uten å handle.....

Så måtte jeg en tur innom This Side Up

Her hadde de stort sett det samme som hjemme, men jeg handlet et par nøster med Napoli fra Løvegarn. Tenkte det kunne brukes som effekt i noen luer for eksempel  :o))  Hadde ikke sett det garnet før, men de har det nok rundt omkring, he he. Det var så fint med de blanke trådene i som gjør at det virker som det er tredd perler på tråden!!

I denne butikken; Leopard, var det masse fint maskinstrikket, noe av det tovet. Ikke noe garn, da, men koselig å titte innom!

Lørdag kveld skulle vi ut og spise igjen, og hadde bestilt bord på en flott restaurant som heter Mårten Trotzig. Den ligger i Gamla Stan, i Vesterlånggatan. Ved siden av restauranten ligger går den trangeste gaten i Stockholm, nemlig Mårten Trotzigs Gränd. På MT satt vi i mange timer og koste oss med god mat og drikke!

Søndag skulle vi jo hjem, men siden flyet ikke gikk før kl 19.45 hadde vi jo mange timer den dagen også heldigvis!! Tore og jeg var først oppe igjen.... Vi hadde bestemt at vi skulle til Skansen den dagen, så Tore og jeg gikk før de andre, vi tok Strandvägen bortover til Djurgårdsbron. Vi tok en tur innom Nordiska Museet først!


Begge bilder  fra utenfor Nordiska Museet!

Inne på museet var det vel rommet med gamle håndarbeid som tok min oppmerksomhet..... Her var det skuffer på skuffer med gammelt strikket heklet, hakket, nupereller osv


Tore var bare sånn passelig interessert i dette, he he.....

Vel, etterhvert kom de andre og vi var innom VasaMuseet (fantastisk skip og veldig interessant museum, spesielt den delen om menneskene ombord i Vasa skipet!!!). Deretter gikk vi en tur til Aquaria Vattenmuseum og til slutt gikk vi på Skansen og tuslet rundt der i finværet!! Så alt i alt har vi egentlig fått sett ganske mye, og jeg skulle gjerne sett enda mer!!!

Det var jo gøy å komme hjem, da.... Ungene hadde laget plakat som de sto og holdt da vi kom, skulle tro vi hadde vært borte LITT lenger enn to dager  :o)))

Vel, da var enda en ferie "unnagjort", men det er ikke slutt enda.... i oktober er det Roma på gang, denne gang på klosterferie med mamman min og mine to søstre!!!

Sånn ellers, da....... på strikkefronten fikk jeg jo da som nevnt med meg et par nøster fra Sverige, og når jeg kom hjem hadde garnet fra Uruguay kommet!!!! Jeg har nøstet dem opp og begynt på en liten prøvelapp, og jeg kjenner at jeg LIKER det jeg ser, hi hi......


Fargen på dette bildet stemmer mer overens med virkeligheten, på bildet over er fargene litt annerledes ser jeg.... Jeg leste at man kan strikke en genser i stor voksenstørrelse på 160 gram, og selv om det er tynt garn, så frister det litt å bestille et nøste til av den ene farge, slik at jeg har mulighet til det..... Me får sjå....

Har ikke strikket noe i Sverige, tok ikke noe med meg i det hele tatt, jeg, men det er nå alpakkasjalet det går på som nevnt tidligere. Her er så langt jeg har kommet akkurat nå...

Fargene ser jo ikke ut på dette bildet, da..........!! Typisk!

Til slutt må jeg bare vise et bilde av Mathea igjen.... Ja, vi voksne kan slite litt med disse programmene innimellom, mens ungene tar det så lett!! Eldste datteren min, Madeleine på snart 12, er en racer med Paint Shop Pro, tegner og lager animasjoner! Og nå har jammen meg Mathea på 5 begynt også, hun er ikke like avansert enda, men bare det at hun finner fram til fargebytte, størrelse på penn osv, er jo godt gjort  :o))

 

10 august 2005

Nå nærmer det seg fredag 12 august og Stockholmstur!!! Skal jobbe inatt, men bare denne ene natten heldigvis  :o))

Har bare strikket på alpakkasjalet de siste dagene, men det er ikke så spennende med bilde enda, så jeg tenkte å skrive om litt sånne ting og tang idag  :o)  På en liten surferunde igår kom jeg over et herlig smykke, som må være et MUST for oss strikkere og garnelskere!!! Jeg synes jo faktisk den var veldig fin også jeg, da!!!

Det var endel andre smykker for sånne som oss der også;

Idag morges kjørte jeg Mathea til barnehagen, og så fram til noen timer alene i byen..... men neida.... hun ville plutselig ikke være der, og siden hun ikke pleier å nekte å være der, ja, så tok jeg henne med meg igjen!! Hun har vært litt sur og lei seg for hun har et par tenner som henger og slenger i munnen hennes for tiden  *fnis*  Men så datt den ene ut idag, og det er første tanna hun mister!!! Hun var skikkelig stolt og tok en ringerunde til venner og familie  :o))

Vel, hun ble med meg en tur til byen, og på Hennes og Mauritz har dem jo fått inn masse heklede smykker!!!! Øredobber (som jeg syns ble litt too much for å si det sånn), langt kjede, og så en nål, og den måtte jeg kjøpe. Kunne jo ikke la være å ta med en sånn hjem, liksom, hi hi....

Ellers kom det pakke fra Amazon idag, bøkene jeg bestilte i mai en gang; Just Scarves og Just Hats
   
Greie bøker, har ikke fått studert dem så veldig nøye enda, men ser vel at dette ikke akkurat er noen revolusjonerende bøker jeg IKKE kunne klart meg uten.....

Og så har jeg fått mail fra Handpainted Yarn.... de sendte garnet for to dager siden, juhuuuuu!! Gjett om jeg gleder meg!!

 

5 august 2005

Det er bare begynnelsen av august, jeg skal da ikke få høstfornemmelser allerede....? Været kan jo være kjempebra, men det er liksom noe høstlig i lufta allikevel. Det frister ikke å dra på stranda, f.eks.....! Og når kvelden kommer lengter jeg bare etter å sette meg til rette i sofaen med strikketøyet  :o))   Og her har jeg sittet ikveld og kost meg med alpakka-sjalet, med masse kaffe, beina på puffen, og godt lys fra min nye leselampe.... Jada jada... så innrømmer jeg at jeg trenger litt mer lys når jeg strikker en jeg gjorde før.....!

Takk for de pene ordene om favirittsjalet mitt forresten  :o)  Her er bilde av meg med sjalet knyttet rundt liksom, Virtuella  *fnis*

Jeg liker at sjalene er så store, iallefall når det er meningen at de skal varme godt sånn som dette. Det rekker vel omtrent til knehasene bak  :o)

Det kom opp en link på Hobbyboden ikveld til et nettsted som heter Handpainted Yarn  Det var Bettina som kom med tipset. Her er det altså det mest vidunderlige garn, og jeg er jo bare kjempesvak og klarte ikke la være å handle. Kjøpte to hesper á 100 gram. På 100 gram er det visst nesten 800 meter, så det er tynt (lace weight). Jeg kjøpte i disse to fargene;
   
Utroooolig lekkert på bildet iallefall!! Bettina tipset også om bloggen til Anna , hun har brukt garnet til både sjal, barnegenser og topper til seg selv. Nydelige ting hun har laget!!

Nå tror jeg at Stockholmsturen får gå av stabelen uten garnkjøp, snart er det så flaut å si jeg har handlet at jeg ikke tør å blogge om det engang, ha ha.....  Men Stockholm kan kanskje friste med noen strikkebøker jeg ikke har, eller kanskje rett og slett bare kafeer og restauranter og Gamla Stan osv..... Så får jeg holde inne med min mani, og eventuelt bare snike med meg noen bomullsmeter og et par tynne pinner i veska og dra fram hvis det passer seg sånn  :o))))

På min "lille" surferunde idag kom jeg over en gratisoppskrift på et teppe som faktisk ser veldig søtt ut! Det heter Raspberry Chevron Afghan. Dette må lagres.... :o))

Jeg tror nok at mye av grunnen til at jeg falt for dette er at fargene og bildet i seg selv er innbydende og smakfullt. Jeg går raskt videre dersom bildet ikke tiltaler meg.... er litt overfladisk sånn sett dessverre....

 

4 august 2005

Nå går det fort mot enda en ferietur  :o)  Denne gang er det Tore og jeg som skal på "voksentur" til Stockholm sammen med to andre par. Gleder meg kjempemasse!! Må jo innrømme at jeg er inne og sjekker ut kartsider der jeg plotter inn adressen til hotellet, og adressen til diverse garnbutikker jeg ønsker å ta en nærmere titt på!!!! Vi reiser fra Torp fredag 12 august - neste helg! Kommer hjem igjen søndag kveld. Vi skal bo på Hotel Crystal Plaza  Tror jeg må prøve å ta en tur til Wincent , Nysta , This Side Up og Anntorps Väv  , det er de jeg har hørt mest om. Men nå er det jo bare to dager vi skal være der, så jeg tviler vel egentlig på at de andre er så interessert i å følge meg rundt på garnjakt....... Men det er lov å håpe!!!

Jeg må vise fram mitt favoritt-strikke"plagg", et sjal jeg strikket for et par år siden og som jeg bruker utrolig mye!! Både mønsteret og garnet er fra Du Store Alpakka.

Det er veldig stort og "elastisk, jeg knyter det gjerne helt rundt, i kryss foran og knyter bak liksom  :o)

Vel, jeg har jo strikket flere forskjellige sjal, men dette er og blir min favoritt. Det bruker mye mere garn (ca 8 nøster alpakka), og tar mye lenger tid men jeg liker når jeg har brukt litt tid på prosjektet også jeg, da  :o))    Så nå har jeg begynt på et nytt sjal som dette, men i andre farger. Jeg måtte "stemple" garn til et ark og skrive opp hvilken farge som var hvilket nummer slik at jeg ikke går i surr når jeg strikker mønsteret, he he.

Jeg liker å strikke dette sjalet, selv om den første setningen i mønsteret; "Legg opp 478 masker......" ikke akkurat virker særlig oppløftende sånn med en gang!! Det er godt det er mange farger, jeg ser det går framover!!

Ja, og idag kom det enda litt garn dumpende i postkassa gitt!!! (Jeg har en magisk postkasse, der henter jeg ut masse spennende varer både titt og ofte, jeg  *fnis* ) Jeg har falt veldig for Jamaica-garnet fra det spanske Katia. De har faktisk ganske mange fine garntyper! Dette garnet er flerfarget, 100 % bomull og det er 100 gramasnøster. Noodles / norwayneedles har kjøpt garnet i Murcia, så når foreldrene mine skal nedover nå i september får jeg be pent om at de kan spandere litt i garnbutikken for meg  :o))  Jeg tror Noodles holder på med Clapotis i dette garnet, sjekk bloggen, og det er jo så lekre farger!! Jeg bestilte bare tre nøster, har ingen spesielle planer for det enda. Kjøpte det på ebay, hos Jannette . Kjempebra service og bra priser!!!

Garnet er jo bare til å spise opp............

Det siste Flower Basket-sjalet går skikkelig tregt akkurat nå, men de ter fordi jeg har begynt på det nye... Men jeg strikker et par runder innimellom, har ikke mye igjen nå  :o))

 

1 august 2005

Igår strikket jeg ferdig og tovet veska i pt2-garnet  :o)  Den "teknikken" jeg har prøvd er ikke egentlig en strikketeknikk, det er mer en måte å forme det på før det gjøres ferdig for å få et annet uttrykk liksom..... Det er en teknikk som kalles Shibori, som er en fellesbetegnelse på flere teknikker egentlig. Du kan lese litt om det på norsk HER  Det jeg har gjort er rett og slett en forferdelig enkel variant over dette, men det er jo morsomt med en liten vri på det samma gamle, ikke sant  *fnis*....

Her er veska iallefall, fra to forskjellige vinkler, for det syntes ikke så godt på det ene bildet;
  

Og her er noen bilder på hva jeg gjorde FØR tovingen  :o)

På prøvelappen brukte jeg ikke mynter, men bruskorker  :o))  Det fungerte mye bedre, for myntene ville gjerne gnage over garnet, det gjorde ikke korkene..... Men jeg syns det ble litt artig, og det er jo mye man kan bruke. Leste om noen som brukte legoklosser også  :o))  Nå har jeg satt igang med en ny veske, så får vi se hva det blir til med den, he he......


 

30 juli 2005

Strikker på mitt fjerde Flower Basket nå.... Ikke mer å si om DET  :o))))

Ellers har jeg fått strikket en prøvelapp i en slags teknikk jeg har lest om men som det ikke er så mye om egentlig... Nå som prøvelappen har fått en omgang i maskinen og jeg ser at det funker skal jeg sette igang med en veske tenkte jeg! Strikker i pt2, det er så masse flotte farger å velge mellom! Og fargene i denne lappen liker jeg veldig godt! Blir spennende å se hvordan resultatet blir, da... skriver ikke så mye mer om den saken før jeg har noe mer å vise til tenker jeg! Men teknikken gir en artig effekt iallefall  :o)