NY BLOGG
 
Jeg har flyttet bloggen min over på ny adresse.... har gått over til Wordpress, men det ligger fortsatt på mitt domene, så jeg har full kontroll over den selv! Fint om alle forandrer adressen sin dersom dere har linket til meg  :o))
 
 
 
 
 
 
 
 
Tirsdag 21 mars 2006
 
Igår kveld gjorde jeg ferdig Selbuvottene mine, og de ble kjempeflotte!!! Madeleine har prøvd hardt å overbevise meg om at det var HUN som skulle hatt dem, men nå er jeg steil og iskald og beholder dem selv, he he....
 
 
Jeg har ikke sånn umiddelbar lyst til å legge opp til nye votter med en gang, men det er klart at jenta mi skal få hun også  :o)
 
Nå skal jeg konsentrere meg en stund om Frost Flowers and Leaves, har kommet et godt stykke på vei, men det er vanskelig å se hvordan det ser ut. Har 80 cm rundpinne, men veldig mange masker allerede, så jeg får ikke rettet det ut og sett på det! Må kanskje skjøte på med flere pinner for å få sett det i sin helhet, for jeg vet ikke om det er mulig å få tak i ekstra laaaaaange rundpinner???
 
 
 
 
 
19 mars 2006
 
Denne kvinnen går verden rundt for alle brystkreftrammede! Send henne videre og la tankene  våre gå til de som er rammet av denne sykdommen!!
 
Varme klemmer fra meg til deg!!!
 
 
 
15 mars 2006
 
Nå er jeg lei av å være syk. Har ikke vært utenfor døren på flere dager!!! Får ikke gjort noe særlig hjemme heller, men det er jo ingenting som løper fra meg akkurat....!
 
Tenkte jeg skulle vise fram fremgangen på Selbuvottene mine! Er over halvveis på den andre votten, og jeg er kjempefornøyd og kommer til å beholde dem selv!!
 
Jeg har også begynt på et sjal som jeg aner at kommer til å bli litt av en jobb!! Det er et sjal jeg falt for for kjempelenge siden, det er fra boken A Gathering of Lace, som jeg da også har kjøpt meg! Fikk den i posten for bare noen dager siden. Sjalet heter Frost Flowers & Leaves og er bare nyyydelig! Denne er strikket som et OL-prosjekt, men så er bloggeren en guru innen både strikking og blogging, da.... Her og her er et par eksempler til på dette vakre sjalet. Det er designet av en mann, faktisk, som heter Eugen Beugler!
Jeg strikker mitt i Alpakka fra Du Store Alpakka, på pinne 4 1/2. De første omgangene var ikke morsomme, for jeg brukte selvsagt strømpepinner, og siden de er tykke, og garnet er tynt, så falt de jo ut hele tiden! Så jeg måtte begynne på nytt flere ganger i løpet av de første 3-4 omgangene!! Men nå er jeg greit igang og det er artig å strikke! Er spent på hvor mye garn det går, men jeg ser at en av de som har strikket det har brukt 4 nøster, og det er jo ikke så mye! Jeg trodde det ville bli myyyye mer, siden sjalet er firkantet også! Vi får se etterhvert! Det ser ut som det er muligheter for å bestemme litt selv hvor stort man vil ha det også!
 
Vel, jeg får sette meg til å strikke litt til mens jeg har huset for meg selv   :o)
 
 
 
 
10 mars 2006
 
Æsj, jeg har blitt skikkelig forkjølet og har en hals som plager meg skikkelig! Idag har jeg vært inne hele dagen, det gjør rett og slett vondt å puste inn den kalde lufta som er ute......! Så jeg har strikket på Selbu-votten og begynt på et nytt sjal, som jeg skal skrive mer om senere!!! Idag har jeg også pakket inn en gave.... gaven er et par garnnøster og et sett med bambuspinner, og innpakningen er jeg særdeles fornøyd med, he he.... Ideen er ikke min, jeg fant nemlig en sånn gave på bloggen til Virtuella!! Og siden alt ved gaven er strikkerelatert, så måtte den jo se slik ut:
 
 
 
Jeg syns dette ble utrolig søtt, da og er skikkelig fornøyd med meg selv, hi hi......!
 
Mottakeren skal gjette seg til hvem gavene er fra, jeg tror jeg har gjort det altfor lett, men skitt au   :o))
 
God Helg!
 
 
 
 
fortsatt 7 mars 2006
 
Jeg fikk en melding av mamman til ei venninne av datteren min... om jeg ville ha noen håndarbeidsblader som hun ellers kaster! Jeg er jo selvsagt interessert, og jeg hentet to bæreposer med dette idag:
Det er fem fulle årsutgaver av Alt Om Håndarbeide, fra 1985-1989!  Så nå har jeg hatt det skikkelig morsomt etter å ha fått en (over-)dose med åttitallsmoter!!!! Det er noen utrolige kreasjoner og noen av dem måtte jeg bare ta bilde av....
 
Pretty in pink......? Nei, tror ikke det.....
 
Dette hodeplagget husker jeg veldig godt!! jeg innrømmer (motvillig) at jeg knøt dette på hodet!!  Madeleine holdt på å besvime da jeg fortalte det!!!
 
"Nå er det moderne å gå med sokker utenpå knestrømper og strømpebukser" står det!! Eh....???
 
 
 
Halloooooo????
 
 
Øøøøyy!!! Hva er dette....???
 
 
Forøvrig var det masse interessant i bladene, da, endel strikketeknikk og søm-mønstre og alle mønsterark ligger pent brettet inni permene, så jeg kan jo ikke KASTE dette!!  Dessuten var det masse pent her også!! Sjekk bare dette babysettet.....
Det er bare 80-tallet vi snakker om her, men jeg tror allikevel at dette settet vil gjøre lykke idag hos en nybakt mor OG far.....  *fnis*
 
 
 
 
 
 
 
7 mars 2006
 
Gratulerer med dagen, Linda Beathe   .o)) Hipp hipp hurraaaaaa for lillesøster!!!!
 
 
 
Nå venter jeg på flere spennende bøker og mønstre i posten!! Idag kom første, boken "Handknit Holidays"
 
Her var det virkelig mange spennende prosjekter, se f.eks. disse:
 
 
 
 
Disse siste sokkene er er bare helt utrolig flotte, jeg fikk øynene opp for dem da Anna Maria strikket dem for en stund siden.
 
Jeg venter på enda to bøker til og noen "løse" mønstre, alt bestilt fra USA eller England. Gleder meg til å få det, nå bobler det over her av lyst til å produsere!! Problemet er at det bare er mulig å gjøre en ting om gangen dessverre!!!
 
Jeg er ferdig med det sorte korketrekkerskjerfet i Faerytail, men har ikke tatt bilde av det..... det finnes nok av bilder av de skjerfene rundtomkring nå, så "alle" vet hvordan de ser ut uansett  :o)) 
 
Har også fått begynt på votter fra Selbu-heftet! Valgte et par damevotter, strikkes på pinne 2 (nesten som en stoppenål, så tynne er de.....). Jeg syns de virker litt i minste laget allerede, så da blir det vel madeleine som får dem, da.... Vi får se når de er ferdige! Jeg har egentlig lyst på dem selv!!
 
 
 
 
 
 
 
3 mars 2006
 
Det er helg igjen, og det er jobbehelg for meg  :o)  Madeleine kommer hjem fra leirskole nå om et par-tre timer, og jeg gleder meg så til å se henne og høre hvordan hun har hatt det!! Jeg var faktisk på samme leirskole da jeg gikk på skolen, men det er visst andre bygninger osv nå, da....
 
Var en runde i byen idag, og måtte innom Husfliden for å handle litt;
 
Faerytail-garnet tenkte jeg å hekle enda et spiralskjerf av, det er jo kjekt å ha i sort! Og garnet er jo bare helt unikt!!!!
 
 
Og så måtte jeg kjøpe dette heftet på Husfliden; Selbustrikk. Jeg falt igrunnen for det da Virtuella strikket votter fra det heftet! Alldeles nyyydelige mønstre!! Jeg kjøpte også originalgarnet ifølge oppskriftene; 2 tr. Gammelserie Strikkegarn fra Rauma. Men Finull kan også brukes. Denne gang skal jeg ikke slå meg løs med spreke farger og tradisjonelt mønster, nå blir det 100 % originalt  :o)
 
 
Jeg er igang med å bytte bloggtype, ikke mer hjemmesnekra sånn som jeg har nå. Jeg er egentlig glad i den jeg har, og den er enkel i bruk, men jeg vil gjerne følge med i tiden, da! Det eneste er at jeg VIL lage det meste av grafikken selv, det er jo halve moroa med bloggen, jo!! Så det skal jeg jobbe med litt framover!!