31 desember 2005
 
Det er klart for årets siste dag, og jeg ser frem til starten på et nytt år!! Vi har hatt en kjempekoselig jul, masse god mat, flotte gaver, og vi og ungene har kost oss og slappet av!! Bilder fra jula kommer senere, for det siste innlegget for 2005 blir en liten nyttårshilsen !!
 

During the year may you have:
Enough happiness to keep you sweet.
Enough trials to keep you strong.
Enough sorrow to keep you human.
Enough hope to keep you happy.
Enough failure to keep you humble.
Enough success to keep you eager.
Enough friends to give you comfort.
Enough wealth to meet your needs. Enough enthusiasm to make you look forward to tomorrow.
Enough determination to make each day better than the day before.
HAPPY NEW YEAR!

 

 

 

 
 
 
21 desember 2005
 
Rask tur innom før jeg legger meg.... kun en vakt igjen så har jeg fri fram til nyttårsaften, jippiiii!!!
 
Vel, Curlicue ER ferdig!! *applaus*  Den er IKKE blokket, så jeg har ikke bilde enda!
 
Har heklet noen korketrekkerskjerf de siste dagene, da!! Det første heklet jeg i det nydelige garnet jeg fikk av Malin, Fairytale fra DSA. Helt herlig, det kommer jeg til å handle mer av!!! Skjerfet er jeg kjempestolt av og har fått masse positive tilbakemeldinger!! Flere som plutselig ønsket seg sånn til jul, he he
 
Så jeg heklet raskt ett til Madeleine også, det har jeg ikke bilde av for hun er på skolen nå.... Men jeg heklet tre til, det første her heklet jeg to like av, det er i noe av alt garnet jeg fikk av mamma da de var i Spania i høst!
 
Og dette er heklet i et Kid Mohairgarn som Mimouna kjøpte for meg for kjempelenge siden, som jeg aldri fikk begynt å lage noe av, enda så NYDELIG det garnet er!!
Dette er også Madeleine sitt, hun elsker den fargen og det måtte jo bare bli hennes!!!
 
Ellers har jeg i mangel på noe annet å finne på satt igang med sokker igjen, kommet et lite stykke på vei med enkle sokker i Opal-garn
 
Dette var igrunnen alt jeg hadde å vise til idag.... avslutter med et bilde av mitt nyinnkjøpte fat.. jeg var i byen og klarte ikke å gå forbi dette hjertefatet - akkurat sånt jeg liker, og bare 179,- !!!!!!! Bare MÅTTE ha det!!!!   :o))
 
Vel, da får jeg komme meg i seng og samle krefter til siste nattvakten  :o)   Imorgen er ungene hjemme og det blir full fart og siste innspurt, for lillejulaften vil jeg ha minst mulig å gjøre!!!
 
 
 
 
 
14 desember 2005
 
Nå siter jeg her og det verker i ryggen og jeg kommer på at jeg jo omtrent ikke har sittet ned i det hele tatt idag!!! Jeg fikk så lyst til å lage gomme idag.... Mamma hadde laget og jeg kunne få litt av henne! LITT, ja...!! Men når man først skal ha gomme så holder det jo ikke med bare litt, så jeg tenkte at da lager jeg det selv, har jo brukt å gjøre det tidligere juler også, da!! Handlet inn det jeg trengte tidlig på formiddagen
 
Oppskriften jeg bruker er etter min farmor som er nordfra.
 
Jeg glemmer hver gang jeg holder på med dette hvor lang tid det egentlig tar!!!!!
 
Etter en times koking ser det sånn ut:
 
Etter et par timers koking ser det sånn ut:
 
Og først etter 3-4 timer ser man slutten på det, og kan ha oppi rosiner, mel og litt kanel
 
Så tar jeg det over på tallerkener og strør over sukker og kanel!
 
Dette er bare nyyyydelig på hvetekake!!! Nå har jeg nok i fryseren til å klare meg denne jula også, he he!!! Det er bare jeg i familien her som spiser det, da........
 
Ellers har jeg bakt krumkaker idag, laget dobbel porsjon og angret med en gang!! Der gikk den kvelden, liksom....
 
Igår laget jeg 4 dobbel porsjon med berlinerkranser
 
 
Mamma ringte meg her om dagen og etterlyste en kakeboks etter min mormor, lurte på om jeg hadde det liggende her. Måtte lete litt, men jeg fant den, og hadde glemt hvor fin den er, da!!! Måtte ta bilde av den før jeg leverer den tilbake  :o))
 
 
Ungene har bakt enda flere pepperkaker ikveld også, så nå er det slutt på baking her i huset  :o))
 
 
 
12 desember 2005
 
Nok en arbeidshelg er over!! Og jeg har helt til lørdag med å bake, handle julegaver, og generelt komme ajour med juleforberedelsene!! Jeg bestilte bilder idag som jeg tenkte jeg skulle bruke i julekortene..... kortene lager ungene selv, og så pleier vi å lime bilder inni. Bildet er ikke helt ferskt, da... det er fra mai, men jeg syns det er et fint bilde, og liker det best sort-hvitt (med effekten hard light)
 
Ellers kan jeg snart vise fram Curlicue, har EN seksjon igjen, og den burde jeg da klare i løpet av denne eller imorgen kveld!!! Jeg har også gjort ferdig boleroen, den ble fin, men fysj så tykt det garnet er...... Skal da få vist den fram så fort jeg har fått tatt bilder av den!!
 
Men jeg har strikket en hel haug med tøfler i helgen, da... Inspirert av disse tøflene, som er suuuuperenkle å lage, for det eneste du strikker er rett og slett en firkant og that's it!!! Det tar ca en time å strikke ett par i stor størrelse, he he....
 
 
 
Sånn har JEG gjort det;
 
Garn: Mor Åse superwash ullgarn, dobbel tråd
 
Til str ca 38-40 la jeg opp 25 masker og strikket perlestrikk til tøffelen ser lang nok ut  :o)  Istedetfor å felle av trekkes tråden igjennom maskene og festes (snurper sammen foran), og syr sammen fram til det er apsse stor åpning. Sy sammen bak. Hekle en blomst eller lag en dusk, og vips er tøffelen klar!!!  Dette blir sånne tøfler som blir deilige å trekke på beina når man småfryser litt foran tv'n eller når man skal legge seg, for jeg vet ikke hvor mye akkurat dette garnet tåler av tråkking fram og tilbake for tråden slites  *fnis*
 
 
 
 
 
10 desember 2005
 
SE... hva jeg fikk i posten her om dagen!!!!!!!!!!! *hopper opp og ned*
 
 
 
 
7 desember 2005
 
Ikke mye som skjer her for tiden egentlig. Ungene har vært og er syke på omgang, så en eller fler av dem har vært hjemme hver dag fra skole eller barnehage..... Jeg har heklet ferdig det andre celebritysjalet så nå er gavene til barnas oldemødre ferdige. Jeg har også heklet ett til til meg selv, denne gang i sjokoladebrunt ullgarn fra rett og slett Rema 1000 (Mor Åse garn) Jeg er kjempefornøyd med sjalet og vet allerede at det kommer til å bli en favoritt!!
 
 
 
Jeg så en annonse i Tønsbergs Blad idag....ny garnbutikk i byen!!!!!!!!!!!!! Bånsull heter den, og jeg har jo vært på nettsidene deres tidligere. Må jo bare innom dem og sjekke ut ullgarnet de selger der!!
 
Har ikke så mye å bidra med idag, skal se på LOST nå... begynner å fallle av lasset der nå jeg, da, syns de tværer ut den serien litt vel mye nå liksom.....
 
Jo, forresten.... nå har jeg ikke mange omgangene igjen på boleroen fra Familiejournalen...... Og jeg er ferdig med seksjon 12 på Curlicue, har bare 3 igjen!! Nå har jeg FORBUD mot å gjøre noe som helst annet før disse to prosjektene er ferdig!!!!!
 
 
1 desember 2005
 
Tatt bilde av Celebritysjalet som skal bli julegave til min mormor. hun har ønsket seg sånt sjal leeeeenge, siden hun så de jeg heklet til meg selv ifjor en gang....
 
Her om dagen kjøpte jeg nemlig mønsteret på nytt, det forrige var det ikke noe galt med, men de har kommet med en ny utgave av mønsteret som gjør at det blir litt bredere og ikke såååå langt bak som det forrige ble. Dessuten er dette mønsteret nå skrevet sånn at man begynner i spissen istedetfor i den bredeste enden!! STOR fordel, da kan man slutte å hekle når man ikke har mer garn eller når man syns sjalet er stort nok! Vel verdt $7, løp og kjøp  :o))
 
Jeg heklet dette i offwhite ullgarn (superwash) fra Europris, så dette blir et rimelig sjal også!
 
 
Jeg digger dette mønsteret veldig altså, og har jo heklet masser av dem tidligere, men nå som mønsteret er skrevet annerledes blir det nok enda flere sjal på meg  :o))  Er halvveis på et likt et til Tores mormor, og håper dette faller i smak hos henne også  :o))
 
 
 
 
30 november 2005
 
Imorgen er det desember allerede! Jeg kjenner stresset siger innpå meg, samtidig som fornuften sier at jeg rekker det jeg rekker og jul - til og med en GOD jul - blir det alltid likevel! Skjønner ikke helt hvorfor jeg stiller så høye krav til meg selv, jeg er vanligvis ikke sånn... og jeg vet også at jeg sørger godt for julestemning og gode minner i familien min  :o)  Jeg er sikker på at foreldrene mine hadde det på samme måte i førjulsstria, men det  merket jo ikke vi ungene noe til!! 
 
Idag gikk jeg av nattvakt på morgenen og skulle jo egentlig sove, men så måtte Mathea være hjemme fra barnehagen idag, og da kunne jeg jo ikke sove allikevel  *hjææælp*!! Da er det bare å sette igang og holde seg i aktivitet, så jeg kjøpte (JA, jeg kjøpte det ferdig denne gangen!!!!) pepperkakedeig, så Mathea og jeg lagde pepperkaketing og tang  :o)  Jeg hadde lenge hatt lyst til å lage pepperkakelykter, så de ti et blad  en gang og tenkte at det var en god ide for meg som ikke er så dreven på pepperkakehus! Synes de ble kjempefine!!
 

 
Det ble endel hjerter, syns de  er koselig å henge dem opp...liker ikke så godt å spise dem nemlig  :o)
 
 
Her er litt koselige bilder fra pepperkakebaking med mathea
 
 
 
 
 
Da jeg kom hjem fra jobb idag morges oppdaget jeg forresten at Gullpinne var BORTE!!!!!! Gullpinne er vår 7 mnd gamle dvergveddergutt!! Han er utekanin og står i bur selvsagt, men har altså klart å lage seg en rømningsvei!! Det var småhysteriske tilstander her fram til vi fant han under låven på nabogården her!!! Gullpinne er hvit, så jeg tenkte at jeg aldri kom til å finne han!! Men under låven er det jo ikke snø, og han hadde hatt vett nok til å holde seg under der!!!  Nå koser han seg INNE... i en liten skuff som står på gulvet i gangen, med teppe oppi og avispapir! Der har han ligget muuuusestille i mange timer. Jeg er helt sikker på at han tenker: "...hvis jeg ligger heeeeelt musestille her nå så kanskje jeg kan få bli her inne i varmen..."
 
 
Jeg har heklet ferdig et StitchDivasjal i offwhite ullgarn, julegave til bestemødre  :o)) Snart ferdig med det andre! De er jo så fine, skal ta bilde imorgen i dagslys, jeg.... det blir ikke noe greie på det når det ikke er naturlig lys!!
 
Ellers må jeg bare få reklamere litt for bloggen til søsteren min, Mona . Hun har etter påtrykk fra meg nå oppdatert bloggen omtrent hver dag!! Ikveld er hun på sykurs med Lise Bergene igjen, så det kommer vel enda nytt og spennende snart igjen tenker jeg!! Og jeg gleder meg virkelig til å få julegave av henne!!!!!!!!!
 
Til slutt noen vinterbilder fra hagen og utsikten mot Slottsfjellet fra stuevinduet vårt. Det er flott med snø, det har jo ikke kommet så mye, men det er kaldt og ubehagelig og jeg skulle ønske det forsvant så fort som mulig!! ...men ikke si til ungene mine at jeg har sagt det, da.......!!!!!!