26 FEBRUAR 2005

Idag måtte jeg jo bare prøve meg på litt toving her hjemme.... Jammen fort å glemme hvordan man gjør ting, så jeg måtte titte i notatboken fra kurset igår flere ganger! Nå skal det sies at det nok er flere måter å gjøre dette på, men jeg ville nå gjerne gjøre det på samme måte som igår jeg, da... Jeg tovet en veske, og brukte ull jeg allerede hadde liggende. Og siden jeg ikke hadde så mange spreke farger i lageret mitt (det må jeg jo gjøre noe med på mandag....), så ble det en grønn veske. Hadde endel grønn og hvit merinoull liggende, samt en hel masse vanlig grovere ull, men den brukte jeg ikke nå.

Jeg laget altså hele veska grønn, pyntet den ene siden med litt rosa alpakka-garn (som tovet seg fint inn i den grønne ullen), og den andre siden med et hjerte i den hvite merinoullen. Når vesken var ferdig sydde jeg på perler på begge sidene. Og på mandag skal jeg få kjøpt ordentlige håndtak til veska, syns den fortjener det, da   :o))

Og så fikk jeg strikket ferdig det jeg viste fram igår.... Det er altså en baby-lue (Baby Pixie Hat) ! Jeg har strikket den i alpakka fra Du Store Alpakka, og det gikk med under ett nøste (jeg strikket nemlig først ett par baby spiralsokker, og denne lua og brukte da opp ett nøste, ganske nøyaktig!!)

Jeg syns lua er bare helt skjønn, jeg elsker den tuppen den får på toppen  :o))  Her er modellen en Baby Born dukke, men lua er kjempefleksibel, så den passer fint til en ordentlig baby med mye større hode  :o))  Oppskriften er gratis, og den finner du HER

 

Og en ting til; TUSEN TAKK til Anne Ruth for gaven - det var hun som var min Hemmelige Venn denne runden  :o))

 

 

25 FEBRUAR 2005

Ikveld har Anita og jeg vært på kurs i toving. Det var et 4 timers kurs der vi laget et stort hjerte, men lærte altså nok til at vi kan lage andre ting selv hjemme. Det var artig, men litt slitsomt for armene.....  :o)) Her er noen bilder fra kurset:


Dette er det hjertet jeg laget. Det er ganske stort. Det er tovet inn silke, og sydd på perler etterpå. Neste gang får jeg prøve å få det litt "rettere", men som Anita og jeg ble enige om; det er viktig med personlig preg!!!!!!    :o))

Her er et detaljbilde av hjertet:

Og her er noen bilder fra kurset:


Her er Anita (konemor på HB) i full gang med å dekorere med silke.

 


Og her er vi igang med selve tovingen... den tyngste jobben; nemlig rullingen..... Mitt hjerte ligger klart foran der, ferdig rullet fra alle kanter....PUH!!

 

Ellers har jeg holdt på med litt strikking også, men ikke Munken dessverre... den kommer nok, men det er litt ok med annet innimellom. Holder bl.a. på med denne:

Og nå kan du jo lure litt på hva iallverden dette skal bli for noe....   :o) Jeg må innrømme at det tok en stund før jeg skjønte hvordan den kan bli det den skal bli, hi hi....  Jeg viser bilde når det er ferdig, tenker jeg....uten å røpe noe mer!!!

 

20 FEBRUAR 2005

Lørdag kveld satt jeg og hadde et skrikende behov for å begynne på noe nytt... samtidig tenkte jeg at det ikke måtte være noe som tok for lang tid. Så jeg begynte å hekle blomster, og tok utgangspunkt i et sjal som er gratis oppskrift fra Garnstudio Jeg brukte heklenål nr 5, og to tråder Kitten Mohair og to tråder Alpakka! En kjempedeilig blanding  :o))

Og sjalet ble jeg ferdig med i løpet av ettermiddagen idag, så dette tok ikke så lang tid heller!

Syns det ble fint, jeg, da  :o))   Det var litt slitsomt å feste alle trådene, og jeg heklet det heller ikke sammen som det sto i oppskriften, men sydde dem sammen til slutt... Jeg var ikke sikker på hvor mange blomster jeg fikk av hver farge og tenkte det var bedre å sette dem sammen etterpå. Originaloppskriften finner du HER

 

18 FEBRUAR 2005

I dag heklet jeg to luer til, likegodt  :o))  Mathias fikk en VM-lue (ikke en offisiell lue, da...) og Mathea fikk en i striper som hun valgte selv, med heklet blomst på siden. Hun ville også absolutt ha øreklaffer på sin lue, så da ble det som sjefen ønsker......

Mathea elsker å bli tatt bilder av, og arrangerer gjerne ekstrafotografering av seg selv lenge etter at de andre har gått lei.....

 

18 FEBRUAR 2005

Igår kveld heklet jeg meg en lue av Topp t' Tå-garn. Har hatt det liggende noen mnd og ikke visst helt hva jeg skal gjøre med det.. Men så var det nunnunn på Hobbyboden som viste fram superenkel heklet lue og den bare måtte jeg lage  :o)) Heklet en blomt i Kitten Mohair og sydde på. Og idag har jeg vært og kjøpt mer garn, tenkte jeg skulle hekle lue til Mathias i rødt, hvitt og blått, som skilandslaget går med for tiden  :o)

Men her er iallefall lua jeg heklet igår kveld:

 

Har heklet enda et Jessica-sjal.. så nå har det blitt 4 av dem! Tror jeg er ferdig på en stund nå, men man skal aldri si aldri... de er jo så enkle å hekle og resultatet blir bare kjempebra! Her er alle samlet:


Dette er det siste jeg heklet, ferdig med det i forgårs. Går fortere og fortere å hekle, tar et par dager. Det er heklet i turkis superwash-garn fra Europris, så dette er et billig sjal! Men de har masse flotte farger å velge mellom, og når det da ikke koster masse så er det bare moro!!

 


Dette er nok det fineste sjalet mott... fargen kommer ikke helt til sin rett, men det er en nydelig sart rosafarge. Heklet i Svale garn fra Dale, bomull, viskose og silke.

 


Sort sjal - alltid praktisk å ha! Dette er det minste sjalet, men det er allikevel stort nok til å knytes foran. Heklet i Tuva fra Europris (også masse farger å velge i, og deilig å hekle med.

 


Første Jessica-sjalet, heklet i Tuva fra Europris. Det største sjalet, men veldig deilig å ha på seg! Blir sikkert fint til kjølige sommerkvelder  :o)))

 

 

11 FEBRUAR 2005

Her om dagen kom det pakke i posten fra min hemmelige venn på Hobbyboden!! Tusen hjertelig takk!!

 

Har endelig fått satt frynser ferdig på det sorte Jessica Simpson-sjalet (Celebrity-shawl). Jeg heklet det litt mindre enn det står i mønsteret, for jeg hadde ikke behov for å ha det så stort som det første jeg heklet. Dette går akkurat å knyte sammen foran, så jeg ble fornøyd med størrelsen. Brukte ca 5 nøster med Tuva-garn.

Har også begynt på enda et sjal, kjøpte garn idag. Jeg har hatt lyst til å hekle det i  Svalegarn fra Dale, det er i bomull, viskose og silke, så det er bare kjempedeilig! Dette er i en fin, lys lys rosa farge. Blir nok veeeeldig fint utpå våren og til sommeren. Hekler dette LITT større enn det sorte igjen, men ikke fullt så stort som det første grønne  :o))

 

Har fått strikket endel på Munken også, holder på med det ene forstykket, er altså ferdig med ryggen. det går ganske fort med dobbelt alpakka! Har ikke presset det enda, bare slettet litt på det for å få det med på bildet........

 

Ellers var jeg og handlet litt flere nøster med Angora Tweed, de selger det fortsatt på "min" garnforretning. Garnet har jo gått ut av produksjon, så det selges billig... Jeg har handlet noen nøster av det tidligere også, og tar gjerne med meg noen nøster hver gang jeg er en tur i byen.... Så nå blir det vel angoraluer på hele family'n, hi hi....

Madeleine på 11 år ble helt vill etter Flore-lua til Mathea... den apsset henne perfekt, og hun krever rett og slett at jeg strikker en til henne også.... Og jeg kjenner at jeg kvier meg litt, da må jeg nok bruke et annet garn..... Har fått mange positive tilbakemeldinger på lua ellers også... og det fortjener jeg jo  :o)))))))

 

7 FEBRUAR 2005

Igår kveld ble jeg endelig ferdig med lua til Mathea! Den ble kjempefin, og hun ble veldig fornøyd selv! Tenker jeg skal lage en til, men da tror jeg jeg velger f.eks. alpakka. Mer elastisk er det også! Jeg kunne nok ha strikket den en anelse større, men når jenta er 4 1/2 og jeg velger størrelse "Young adult/child" så SKULLE man jo tro den ville blitt passe, he he.....

 

Har også begynt på "Munken", fra Marianne Isagers bok "Strik a la Carte" Jeg har valgt helt bort garnet som står i oppskriften... det er jo hennes eget garn som jeg ikke får kjøpt i noen butikk her i byen iallefall! Så jeg valgte dobbelt garn av Drops' Alpakka (ja, jeg elsker alpakka...) Har kommet et godt stykke lenger enn da jeg tok bildet. Jeg improviserer litt og håper ikke noen tar seg nær av det, hi hi!! Jeg lager den til jakke istedet for genser, syns det er mye mer praktisk med jakke. Den blir nok iallefall veldig deilig når den blir klar  :o))

Her er bildet av mitt prosjekt:

 

Og her er bilde av den originale, som dere ser er det hette på den.... kanskje unødvendig, men jeg syns hetta gjorde hele jakka, så den skal være med!!!

 

Ellers var jeg en tur innom byen i formiddag, og kom jammen meg hjem med tre Alpakkanøster til (fra Du Store Alpakka denne gangen). Skal bruke dem til å begynne på enda et Jessica-sjal, men skal strikke det som et bredt skjerf istedet tenkte jeg... Må ha noe å bytte på av prosjekter (*snur meg vekk fra de svære haugene med garn jeg har liggende og later som ikke jeg ser dem*......)

 

1 FEBRUAR 2005

Nå har jeg brukt mest tid på Flore-lua som Mathea skal få. Her er et par bilder fra framdriften:

Jeg har skikkelig vondt i fingrene av å strikke denne lua.. det er noe med det bomullsgarnet, kanskje at det er så lite elastisk, og jeg prøver å stramme skikkelig for  at det skal bli jevnt og pent. Så jeg må snart ha plaster på fingertuppen.... Men det er en morsom lue å strikke, litt spesielt med at de strikkes i enkle stykker og så strikkes sammen  :o))

Jeg var på Hennes og Mauritz her om dagen og fant en brosje jeg falt helt for!! Den passer SÅÅÅ fint som pynt på sjal og skjerf, og var perfekt til å holde sammen det skjerfet jeg strikket i Silk Garden:

Tror jeg skal strikke enda et skjerf av det siste 1 1/2 nøstet jeg har, men et kortere skjerf slik at det kan brukes mer som et pynteskjerf. Det jeg strikket sist er veldig langt, men det er sånn jeg ville ha akkurat det skjerfet, da  :o))

Bestilte et par nye hefter her om dagen, se bilder under "Mine Bøker"   :o))