27 februar 2006
 
Var innom Manne idag og fant denne morsomme her..... Litt fakta om meg, rett og slett!! Kan jo være interessant å vite for dere som ikke kjenner meg så godt............
 

 

Ten Top Trivia Tips about Bente!

  1. The most dangerous form of Bente is the bicycle!
  2. Bente can last longer without water than a camel can!
  3. California is the biggest exporter of Bente in the world!
  4. The smelly fluid secreted by skunks is colloquially known as Bente.
  5. A bride should wear something old, something new, something borrowed, and Bente.
  6. Bente has enough fat to produce 32 bars of soap.
  7. Native Americans never actually ate Bente; killing such a timid prey was thought to indicate laziness.
  8. Most bottles and jars contain at least twenty-five percent recycled Bente!
  9. About 100 people choke to death on Bente each year.
  10. Bente is 984 feet tall.
I am interested in - do tell me about

Bortsett fra nr 4 der (som jeg tror egentlig skal være Bent, ikke Bente....), ser det ut til å stemme ganske bra!!!

 

 

 

 
 
25 februar 2006
              
Da var endelig alpakkagenseren ferdig!! Gleden er stor, og alle er fornøyde!! Den passer perfekt til Madeleine;
 
 
Veldig ulike farger på disse to bildene, men fargen på det øverste ligner vel mest.... Jeg måtte bare hive meg over et raskt prosjekt så fort siste tråd var festet, så jeg strikket et sitteunderlag i dobbelt garn på tykke pinner, og det går allerede i vaskemaskinen, he he....
 
Idag kom den nyeste Rowan-boken endelig i posten!!
 Har tittet i den et par ganger allerede, det tar litt tid noen ganger å "bli glad i" endel mønstre.... Altså, jeg syns jo alt (iallefall det meste) er kjempestilig og tøft osv osv, men derfra og til å ville strikke det til meg selv kan veien være lang!!
Men jeg likte disse godt;
 
Flotsam&Jetsam:
 
Ramona:
 
Crinkle
 
Glad
 
Rambling Rose
 
Det var faktisk et par kjempetøffe herregensere der, da..... Tore syns også de var fine, så kanskje det kan bli noe til han denne våren........
 
 
 
 
 
23 februar 2006
 
Har strikket på harde livet..... var veldig pessimistisk en stund og trodde at det aldri ville gå, men så begynte jeg på halsen og ser at den nok kommer til å bli ferdig ikveld.... og da er det bare montering igjen! Og det er bare torsdag!!! Den blir da kjempefin også... Madeleine er veldig fornøyd heldigvis!!
 
Ellers fikk jeg en spennende pakke i posten for litt over en uke siden....
 
Den har ligget innelåst fram til igår (jeg er ikke god på å ha sånt liggende, altså!!!!!) Da fikk jeg klarsignal på å åpne den, og se hva som var inni:
Kitten Mohair i en deilig sjokoladebrun farge, og to nøster Pelikan-garn i jordfarger, passer meg perfekt!!! Jeg vet IKKE hvem som har sendt meg det, men det skal jeg nok finne ut snart, he he....
 
 
Litt sånn på siden til slutt; Mathea har leeenge hatt en liten leke som spiller fæle melodier når man trykker på noen knapper! Det er en slags Jukebox til barbie! Men en stund nå har den ligget trykt nedi en svær kasse med leker, så den har spilt i tide og utide nedi lekekassa og irritert oss grønne!! En morgen hadde jeg FÅTT NOK, og følte en kanskje urettferdig stor aggresjon mot den bråkete dingsen!! Jeg fikk lirket den fram fra lekekassa og tenkte at nå slutter den vel å spille, siden det ikke er andre leker som ligger og trykker på den!! La den på kjøkkenbordet, og det var stille et par minutter.......
 
....men så satte den igang igjen!!!! Mine mørke sider kommer fram til overflaten og jeg bestemmer meg for at denne ikke skal overleve dagen!! Jeg fyller et litermål med GLOVARMT vann, og koser meg mens jeg ser Jukeboksen flyte rundt!!!
 
Men.... tror dere ikke den setter igang igjen da... litt hul lyd, men den skjærer desto mer i ørene i og med at jeg regnet med at den var død nå!! Jeg dytter den aggressivt rundt i det varme vannet......
  
 
Denne hviler det en forbannelse over, for den gir seg ikke i det hele tatt, og selv om jeg aner at den bare klorer seg såvodt fast der den nå spiller musikk i svært raskt tempo nå, så bestemmer jeg for at den eneste utveien nå er dette:
Ut av huset, ut i 10 kalde grader, og forhåpentlig er den død innen ungene kommer hjem og ser den på verandaen!  Det er Tore som kommer hjem først, og da han ser den ute, plukker han den opp og som han selv sa; "Kastet den langt pokker i vold" (han har irritert seg en stund han også!)
 
Nå fantaserer Tore og jeg om at når sommeren kommer, en morgen, når vi åpner døren, ligger den gule plageånden på trappa og spiller for oss.... tatt rett ut av en syk skrekkfilm!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
16 februar 2006
Nå er det ikke så veldig gøy lenger.... med snø, altså!! Nå snør det bare tung våt snø, og jeg har vært ute og prøvd å flytte på litt av den.....!! Her er et bilde av uteburet til kanina vår......
....hvor var det det buret egentlig sto igjen.......?????
 
Jeg tror jeg snart er ferdig med første armen på Madeleine sin genser!! Oppdaget at jeg kanskje har strikket litt langt, jeg må jo felle av for så å skråstrikke den litt... men det glemte jeg altså! Ikke søren om jeg rekker opp!! Får justere litt underveis og kalle det personlig preg!!!
 
Og i posten idag kom litt tidsfordriv, he he.... det siste Interweave Knits! Tror abonnementet mitt går ut snart, så jeg må fornye det! Har vel ikke strikket NOE fra de bladene, men det er ikke viljen det står på.... det er utrolig masse lekre mønstre der, men har rett og slett ikke hatt tid....
 
Imorgen er det fredag.... god helg  :o))
 
 
 
 
 
 
13 februar 2006
Igår var det morsdag!! Jeg er i utgangspunktet ikke særlig for slike dager, da..... Unntatt hvis ungene og Tore velger å markere det.... noe de gjorde igår!! De kom inn alle sammen rett ETTER at jeg hadde lagt meg, for jeg hadde jo vært på nattvakt! Jeg ble så rørt, fikk nyyyydelige blomster; 30 rosa tulipaner, og to stearinlys, de vet hvor mye jeg liker begge deler!!!
 
 
Og kortet, da.... det var jo litt eh....morsomt og veldig fint!!
 
...og når jeg nøler littebittegrann så er det kanskje forståelig når dere ser hva det står på kortet, he he.....!
 
Ungene bemerket at eneste grunnen til at de ikke krysset av for deilige kjøttkaker var at . "Du KJØPER jo alltid kjøttkaker, du mamma,.....du lager dem jo ikke selv liksom!!!"
.... UNGER, altså....!!!
 
.... og som dere ser rydder jeg bare rommene deres NOEN ganger!!! Det får de klare selv som regel!!!
 
Alt i alt en fornøyelig morsdag!!!   :o))
 
 
 
Forresten.... jeg er over halvveis på første armen......
 
 
 
 
 
10 februar 2006
 
Så er det fredag og helg igjen!! Jeg skal jobbe hele helgen. Litt synd egentlig for det er meldt strålende sol og fint vær, så det hadde vært perfekt for noen skiturer!!! Men det er ikke noe å gjøre ved det!!!  Det har altså kommet masse mere snø, det er høye brøytekanter ute, omtrent som da jeg var liten, he he... (var det brøytekantene som VAR høye eller var det egentlig bare vi som var så små.....????)  Jentene mine er her ute og herjer i nysnøen som falt sist.
 
Det går framover med genseren, det hjelper når det er så mange som heier på meg  :o)))  Holder på med nakken nå, det er ikke lenge til jeg skal begynne på ermene og da mener jeg jo selv at jeg omtrent er i mål, he he.....!
 
Men det er klart, at når jeg tok dette bilde tenkte jeg bare  "Miiiil etter miiiil etter miiiiiiil".......
 
Ellers har jeg prøvd å være litt streng med meg selv og skal ikke tillate at ting blir liggende når jeg vet at jeg ikke får gjort dem ferdig allikevel.....!! Så.... denne må ofres:
Dette er Munken, etter mønster av Marianne Isager! Den er i dobbel alpakka, og er ferdig strikket og montert helt fram til minus ermer!! Men der har det stoppet helt opp!! Jeg er ikke fornøyd med den rett og slett!! Det var antagelig en dårlig ide å improvisere såpass på originalen, ikke vet jeg!! Den hadde sikkert blitt nyyydelig å ha på seg, men jeg vil ha en jakke som er nyyydelig å ha på seg OG ser bra ut!!! Så jeg skal prøve å få lirket fram tråder og se om det går å rekke opp. Hvis det viser seg umulig å få til får jeg heller strikke armene, men jeg skal gjøre mitt beste!!
 
Og så har jeg en ting til som har kommet over meg den siste tiden.... det gjelder sokkestrikkealongen som jeg har meldt meg på! Jeg er rett og slett utrolig lei sokker, og det tok helt overhånd med Jaywalker. Jeg syns det er et fint mønster, men nå ser jeg Jaywalker OVERALT, og da mister jeg litt interessen! Så jeg kommer til å rekke opp og heller strikke annet mønster! Og jeg føler meg nesten 10 kg lettere (åh, det hadde vel vært deilig om det var sånn, hi hi) allerede, nå som avgjørelsen er tatt!!!! Jeg hopper av og kjører solo   :o))
 
Idag hentet jeg Hagebutte-garnet jeg bestilte for en stund siden. Morsomt garn, fine farger, perfekt til sokker!!
Jeg får ta med meg garntvinna mi på jobb og gjøre om til nøster inatt kanskje  :o))
 
Vel, det blir ikke noen oppdatering her i løpet av helgen, så god helg til alle som er innom!!
 
 
 
 
5 februar 2006
 
Hadde jeg visst hvor jeg kunne få kjøpt en fiks ferdig alpakkagenser nå så hadde jeg villig vekk dratt fram Visakortet!! Det skjer noe med meg når det blir et pliktløp istedetfor helt frivillig! Da kan jeg hoppe rundt fra det ene prosjektet til det andre, det er jo strengt tatt ingen andre enn meg selv som venter på noe ferdig resultat!!! Nå har jeg en genser som må være ferdig innen 27 februar og jeg DØØØR i prosessen!!! Det er ikke engang en genser som hun har gått og ønsket seg en halv evighet heller, det er en genser hun skal ha fordi jeg mener jeg trygt kan sende jenta avgårde på kalde skiturer når jeg vet hun har hjemmestrikket alpakka under jakka!!! Ikke saueull, nei..... ALPAKKA!!! For ull kan man jo enkelt få tak i fiks ferdig!! Idag har jeg ikke engang strikket maske, og hva betyr det??? Jo, dobbelt så mye må strikkes imorgen!! Jippii!!
 
Istedet har jeg nå brukt kvelden til å surfe rundt på jakt etter inspirasjon og kanskje gode tilbud (som jeg IKKE ville tatt imot, selvsagt.....)
 
Det var lenge siden jeg hadde vært innom Anny Blatt. For lenge siden kjøpte jeg jo ett av heftene herfra, et hefte med nyyyydelige mønstre til barn. Jeg ser det har kommet ett til!! De er bare fantastiske de modellene, sjekk disse f.eks;
 
 
 
 
 
De er fantastiske!!!
 
 
Og når man Googler er det utrolig hvor mye man dumper borti!! Flere sider med morsomme tegninger bare om strikking!!!!!! Denne er jo...morsom.... eller?   :o))
 
 
 
 
 
4 februar 2006
 
Vi er så kjempeheldige å ha flott vintervær for tiden, altså!!!! Det veksler jo mellom å være kjempekaldt og passe kaldt (he he...) men det er masse snø og plenty av muligheter til vinteraktiviteter!!! Her om dagen var Mona og jeg i lysløypa rett over klokken 9 på morgenen! Vi fikk ungene avgårde på skole og barnehage , pakket kaffe i sekken og gikk avgårde!!! Det var kjempedeilig!!! Her har dere damene i action!!!!
Meg
 
Mona
 
.... og begge selvfølgelig i egenstrikkede luer!!!!
 
Ikke noe oppdatering på strikkefronten akkurat idag.... jeg har vel bestemt meg for at Madeleine må BETALE meg dyrt for den genseren hun får!!!!!!! Jeg syns den er pyton, men tror jeg snart kan dele av for ermåpning iallefall!!! Og jeg har bare tre uker igjen!!!!! ...og lyst til å strikke alt mulig ANNET!!!!!