27 JANUAR 2005

Igår strikket jeg et skjerf av garnet jeg hadde bestilt fra Pinnsvin Design. Kjøpe 3 nøster med Noro Silk Garden (dyrt og deilig...) Problemet med bare å ha 3 nøster er jo at man bare får laget "småprosjekter" med det... jeg syns det er altfor dyrt til å strikke større plagg med, 100 kroner for 50 gram...  Men jeg strikket dette skjerfet, som heter Japanese Lantern Scarf . Gratis oppskrift  :o)) Brukte ca 1 1/2 nøste.

 

Idag kom garnet jeg bestilte på eBay! Det var kjempefint... og selv om det ikke er silke og ull som Noro Silk Garden, så syns jeg det ligner ganske mye (det er lin og bomull), så jeg kjøper heller det garnet om igjen  :o))

 

 

26 JANUAR 2005

Jeg tok testen  :o))

 Knitting Guru
You appear to be a Knitting Guru. You love knitting
and do it all the time. While finishing a piece
is the plan, you still love the process, and
can't imagine a day going by without giving
some time to your yarn. Packing for vacation
involves leaving ample space for the stash and
supplies. It can be hard to tell where the yarn
ends and you begin. http://marniemaclean.com

What Kind of Knitter Are You?
brought to you by Quizilla

 

24 JANUAR 2005

Endelig er jeg ferdig med mitt Jessica Simpson-sjal (eller celebrityshawl som det også kalles...)  Det ble veldig bra, og jeg har begynt på ett til i sort, men har allerede planer om å hekle et i et finere garn med silke og lin.... Hadde blitt veldig fint tror jeg!

 

Er også ferdig med et sjal i Vivaldi (mohairgarn fra Garnstudio) Det syns ikke på bildet, men det er påsydd perle i spissen, for pynt, og også for å få et tyngdepunkt på midten!

 

Dette er et annet sjal jeg må si meg ferdig med, må bare sy på litt frynser! Ville egentlig ha det lenger, men garnet er ikke å få tak i her i Tønsberg iallefall!! Dumt, for garnet er jo bare helt nyyydelig (Fonty's Calypso) Skal syes på perler på dette også!

 

Har sydd meg varmepute for første gang. Strikket trekket i Alpakkagarn, så denne puta er bare kjempedeilig når den er varmet opp i mikro'n 

Men det tar litt tid å lage disse hvis jeg skal strikke yttertrekket, så jeg har vært og kjøpt stoffer idag så jeg kan sy trekk istedet! Kjøpte disse stoffene:

 

Og så kjøpte jeg garn til Flore-lua jeg skal strikke! Oppskriften er bestilt fra USA, og kom i posten for noen dager siden. Syns den er kjempefin, og gleder meg til å se hvordan den blir!!! Bestemte meg for å bruke garn i samme farger som på bildet (auberginefarger) for jeg syns de var så  fine sammen. Bildet lyver litt... det er lys og mørk blå, lys og mørk lilla, og olivengrønn til stilk!

Og slik skal lua bli:

Ellers kjøpte jeg et apr nøster Kitten Mohair, samt et par nøster av et tovegarn:

19 JANUAR 2005

Idag har jeg prøvd den nye symaskinen min for første gang... det er faktisk min første symaskin også - jeg har aldri vært noe særlig interessert i å sy, syns ikke jeg har fått det til når jeg har prøvd!

Var på Europris igår, og der hadde de masse fleecepledd i tøffe farger, så jeg kjøpte ett i knall rosa og ett i turkis! Og idag er jeg veldig stolt av å vise fram veska jeg har sydd!!! Den er helt enkel, men jeg syns den ble fin, jeg...  :o))) Det er en stor lomme foran, det er kanskje ikke så lett å se  :o)

Mathea er modell idag, hun er hjemme fra barnehagen fordi hun er så forkjølet.....

Nå må jeg sette igang med å lage en miniversjon, for Mathea ville absolutt ha en til babyBorn...

.... og da var den også ferdig!!! Her går det unna!!! Antrekket til BB strikket jeg før jul en gang, som en kalendergave til Mathea  :o)

 

17 JANUAR 2005

Idag har jeg for første gang bestilt garn fra utlandet, nærmere bestemt England, via eBay. Prøvde meg på en liten bestilling først, men syns det var et godt kjøp! 200 gram med dette blå garnet i bomull og lin. Totalt med porto betalte jeg £ 8.50  Det er ikke så verst, altså!

 

I helgen prøvde jeg å lære meg dominostrikk. Lånte boken til Vivian Høxbro på biblioteket før helgen, og måtte bare prøve meg litt. Var jo ikke særlig vanskelig med denne lille lappen, men så var det et med å strikke dem sammen riktig, da... Skal sette meg mer ned og studere dette, det er utrolig masse fine ting man kan lage ved denne teknikken!

 

Og hva er det jeg har begynt på nå, da...? Måtte ha noe veldig enkelt til å strikke på foran pc'n... Har planer, da, planer som inkluderer bruk av min nye symaskin som står der helt ubrukt  :o))) 

 

 

15 JANUAR 2005

Gjorde ferdig Wavy-skjerfet fra Knitty idag. Det er egentlig til Mathea på 4, men hun var ikke interessert i å stille som modell idag, så da ble det storesøster Madeleine (11 år) som stilte opp  :o)

 

Var innom StitchDiva og tittet på det lekre JessicaShawl som de har der! Kjøpte det, jeg... det er så fristende når det er Instant Download.... får det lastet ned med en gang, og det er jo lettvint! Men det er et nyyydelig sjal, og det skal jeg være nøye med å velge garn til  :o))

 

 

 

14 JANUAR 2005

Idag har Anita (kollega og strikkegal hun også) og jeg vært på kafè og strikket  :o) Vi møttes på garnforretningen først, handlet litt forskjellig fordi vi bare MÅTTE, og deretter gikk vi på Havnøy og drakk kaffe og strikket! Koselig! Dette kjøpte jeg idag;

Calypso, mohair garn.. aldri hørt om det før, men de lå der i de lekreste farger og var helt uimotståelig... Kjøpte bare ett nøste jeg, da, men kjøpte en pakke med forskjellige perler i samme fargesjatteringer som garnet, så det skal bli et heklet sjal med perlepynt!

 

Og så var det tilbud på dette garnet; bare 15 kr pr nøste (Sirdar)

 

Og så langt har jeg kommet på det grønne mohairsjalet jeg holder på med;

Liker fargen og garnet veldig godt, og det er raskt å strikke. Bruker en gratisoppskrift fra Garnstudio

 

 

13 JANUAR 2005

Idag kom det pakke i posten igjen :o))  Denne gangen var det en Tildasau jeg hadde bestilt fra Den Gode Feen (Hobbyboden). Hun lager så masse fint, og jeg anbefaler en tur innom hennes butikk. Den finner du HER. Her ser du bilde av den kjempesøte sauen, sammen med en aldeles nyyydelig Tilda-engel som jeg fikk av min søster Mona til jul!! Hun også lager masse flotte Tilda-ting og annet nyyydelig i quilting!! Hun har også egen side, men selger ikke noe, enda jeg maser og maser om at det burde hun gjøre!! Hun har også quiltet den kjempefine duken som du bare ser litt av på bildet! Ta en titt på Monas Quiltesider, som du finner HER

 

 

12 JANUAR 2005

Var en tur i byen idag... skulle bare kjøpe et rosa Dale Neon nøste... Typisk... holder på med restegarnsskjerf, og så må jeg kjøpe flere nøster!! Vel, det ble et dyrt nøste; de har jo så mange kurver med mer eller mindre billige nøster på tilbud. Kjøpte 3 nøster Angora-Tweed fra Garnstudio, de var satt ned til 25 kroner... Husker ikke før-prisen, men det var sikkert et kjempetilbud(...) Og så sto jeg og tittet på litt mohair og falt for et par Vivaldinøster! Jeg MÅ ikke gå inn i en garnforretning uten følge... Her er bilde av dagens fangst;Kjempedeilig garn! Har strikket jakke til Mathea i dette for et par år siden!


Er det ikke herlig farge, da...? Tror det blir et lite sjal av dette!

 

 

11 JANUAR

Så har jeg akkurat vært i postkassa og hentet den nyeste boka jeg bestilte.... (Joda, vet det... det kom to bøker og ett hefte i forrige uke også....) Men denne ser kjempebra ut!!!!! Godt kjøp!!!

 

 

10 JANUAR 2005

Nytt år - nye muligheter ! Endelig åpner jeg bloggen min etter at den har ligget død noen mnd.... Har brukt tid i det siste på å besøke andres blogger og er full av beundring og ikke minst inspirasjon...!! Det nye året har startet der det forrige ble avsluttet (som for de fleste, he he...) med flere prosjekter på strikkefronten! Ungene fikk bl.a. hjemmestrikkede luer til jul, og jeg var spent på mottakelsen... hjemmestrikket på julaften, liksom...! Men de var kjempefornøyde alle tre! Hadde strikket luer i Dale Neon, og de ble jo kjempetøffe, da! Madeleine fikk i tillegg pulsvanter og leggvarmere i striper, som hun hadde ønsket seg. Jeg tenkte... dette ble jo ferdig strikket rett før jul så hvorfor ikke pakke det inn som ekstragaver....  :o)  Her er luene til Madeleine og Mathea, samt pulsvantene og leggvarmerne. Mathias var ikke hjemme da jeg skulle ta bilde, så lua hans er ikke med. Den er litt annerledes enn de andre, men alle oppskriftene er fra det siste tilbehørheftet fra Dale

 

Så har jeg valgt å bli med å Hobbybodens siste knitalon, som er en "pute-along"...

Jeg har valgt å strikke en pute fra Dale design som heter Rondo. Bruker Dale Tiur-garn som jeg fant masse nøster billig i en garnbutikk på Stokke. Tiur er kjempedeilig blanding av ull og mohair. Har aldri strikket av det før, men kommer definitivt til å gjøre det igjen! Er godt igang med bakstykket til puta, det tar litt tid siden garnet er forholdsvis tynt og puta er 50x50 cm....

 

Her om dagen kom den nyeste boken jeg har bevilget meg fra Amazon:

Her var det mange fine gavetips, og så var det jo veldig fint at det var delt inn etter hvor lang tid det tar å strikke det  :o))) Og det begynner med to-tre timers prosjekt, så her er det muligheter for å finne på noe i en fei!!!!

Og idag kom heftet jeg bestilte i romjula.... Det har bare HELT NYDELIGE oppskrifter!!! Jeg oppdaget Anny Blatt i romjula og bare MÅTTE ha.... Dessverre var det veldig kronglete å få bestilt noe som helst fra nettsiden, så jeg måtte på leting for å finne andre som solgte heftet. Ingen i Europa, men i USA fant jeg det, og de var veldig serviceinnstilte og heftet ble sendt raskt!

Her er noen av plaggene som er inne i heftet:

Helt spesielt flotte ting syns iallefall jeg.... HHar sett et hefte til jeg kunne tenke meg, men får vel bremse litt nå.. Venter enda et par bøker som er bestilt fra England....

 

Begynte på et skjerf i helgen også... jobbet nattvakter hele helgen og måtte ha noe annet enn bare puta å strikke på... Dette skjerfet er fra Knitty, så der er det bare å hente gratis oppskrift!! Skjerfet heter "Wavy" Strikker det i Neon fra Dale, og tenkte det passer fint til lua til Mathea :o))


Morsomt og raskt å strikke, og bølgemønsteret gir en morsom effekt!!

 

Strikket et par votter til Madeleine forrige helg, da... Opprinnelig etter et bilde sett i Dagbladet, og så var det vel Oslofia fra Hobbyboden som strikket dem etterpå... og så ville jeg også!! De er strikket i turkis Sportsgarn og brodert på hjertet før toving. Oppskriften er den samme som nissevottene fra Månetoppen  :o)