27 juli 2005

Hadde en fin tur til Gaustablikk i helgen! Lørdag prøvde vi oss på Gaustatoppen igjen, men frafallet var stort og til slutt var det bare morfar, Mathias, Mona og jeg igjen. Vi syns ikke vi så noen ende på veien oppover og bestemte oss etter å ha kommet ganske langt at dette orker vi ikke allikevel. Passet selvsagt på at ingen SÅ at vi snudde.....*fnis*

Har strikket ferdig det rosa Flower Basket-sjalet. Hvorfor i allverden har jeg ikke begynt på disse før....?? Dette er strikket i en tråd rosa Alpakka fra Drops, og det gikk med nesten 2 nøster. Akkurat passe størrelse!
 

Har begynt på enda et, er godt igang og håper å bli ferdig i kveld! Det blir helt likt bare i off-white  :o) Det var noen på HB som kalte det en eggekartong fra baksiden, og det stemmer jo helt tydelig  :o)

På Hobbyboden idag var det ei som utfordret oss til å vise fram vår eldste UFO..... Og jeg vet nøyaktig hvor MIN ligger... i en kiste oppe i gangen, og der har den vel ligget minst 7-8 år!! Det skulle bli en genser til Tore.... Og den er ferdig strikket til og med!! Mangler bare montering!! Men den blir nok gjort om til noen tovede sitteunderlag eller noe sånt.... genser blir det iallefall IKKE av det  :o)) Det "verste" er at jeg har jo strikket så pent og nøye med alt dette mønsteret... det ligger mye jobb bak!! Garnet er Rauma finull om ikke jeg husker helt feil, og mønsteret er også fra Rauma, jeg kjøpte det iallefall på Husfliden i sin tid!

Ja, ja... sånn kan det gå......

 

21 juli 2005

Imorgen reiser vi en tur til Gaustablikk igjen. Bare ungene og meg denne gang, Tore blir hjemme for å male stua..... Men Mona (søsteren min) og hennes barn; Sara og Isak, og foreldrene våre blir med. Vi stopper først i Kongsberg for å besøke Sølvgruvene, for det har ungene så lyst til  :o))

Jeg har endelig fått strikket meg et Flower Basket-sjal, fra Interweave Knit høst 2004. Det finnes vel snart på de aller fleste strikkeblogger, men ikke før nå har jeg fått somlet meg til det , he he. Det var morsomt å strikke, begynte en kveld og var ferdig ettermiddagen dagen etter. Dette er strikket i to tråder tynn alpakka fra Drops, og jeg er allerede igang med neste. Men det strikker jeg i enkel tråd, men samme pinnestr (5,5) så får vi se hvordan de blir i forhold til hverandre. Det grønne brukte jeg to nøster på, kunne nok fint ha tatt med en rapport eller to til, men da vet jeg det til neste gang. Det er iallefall stort nok til å knyte foran  :o))


Og Mathea måtte bare blande seg inn i fotograferingen, selvfølgelig  *fnis*
     
  
 

Og her er det jeg holder på med nå, lys rosa ,alpakka det også...

 

 

19 juli 2005

Igår ble Mathea 5 år!! Lille babyen vår.... Hun har gledet seg sååå lenge til å bli 5 år, for bestevenninna har vært 5 år i hele 1 1/2 måned!! :o))   Bursdagen ble feiret med de nærmeste, barnebursdag får komme senere når alle er tilbake fra ferie! Mathea ønsket seg Diddl, Diddl, Diddl og Sandra cd.... så det var stort sett det hun fikk igår, he he!! Så hun var kjempefornøyd!

Sandra cd'n fikk hun litt senere, for storebror var på overnatting hos en kamerat og kom hjem litt senere på dagen.....og han ville jo overrekke gave selv  :o))

Ellers er jeg bare STOOOOORfornøyd med meg selv, for jeg har strikket ferdig min BIRCH!!!! Jeg jobbet hardt i 4 netter nå, for så lang tid tok det å bli ferdig!! Noen har regnet ut at det er ca 33 000 masker å strikke på dette skjerfet, og det tror jeg så gjerne!!!!!! Men jeg er kjempefornøyd!! Men det blir ikke flere av dem på meg, da må jeg i såfall doble tråden og halvere maskeantall......  :o)))

Det ble kjempestort, men er jo strikket i Kid Silk Haze, så det kan jo krølles sammen til ingenting!! Veier omtrent 65 gram, så jeg må se i speilet for å kjenne at jeg har det på  *fnis*  Er kjempefornøyd med det, iallefall!!!  Nå er jeg godt igang med noe annet.............

Jo, og så kom det noe garn i posten igjen, da... Lurer på om jeg bestiller garn i søvne jeg, altså.....  Dette kostet ikke stort, altså, og portoen var ikke spesielt mye så jeg betalte vel ca $ 14 for alt, inkludert porto. husker selvfølgelig ikke i farta hva butikken het, men jeg skal finne det ut! Lurte på om jeg skal lage en egen del på bloggen min som er tilegnet shopping og nettbutikker, jeg begynner jo å få endel erfaring  *LOL*   Men her er garnet; Swing fra Adriafil. 100 % bomull.

 

 

15 juli 2005

Det ER noe galt med meg!! Jeg innser det nå!! Jeg er ikke interessert i å gjøre noe med det, så lenge jeg har galskapen sånn nogenlunde under kontroll, gir den så mange gleder og gode stunder at fordelene helt klart vinner over ulempene!!!!! Så, her er litt av det jeg har shoppet it det siste  *rødme*

Fikk nydelig mohairgarn i posten idag. Det er fra Waltersgård Mohair, og er et totrådet mohair/merino garn.... 175 meter på 50 gram. Det er utrolig bløtt og deilig, angrer på at jeg bare kjøpte to hesper....

I posten igår kom 12 nøster med det myyykeste Kid Mohair.... Ei veldig snill dame på Hobbyboden har handlet for meg, og det er bare nyydelig!!  :o))  Dessuten var jeg og kjøpte noen nøster alpakka igjen, som jeg alltid får bruk for, og noen nøster med hvitt Tuva fra Europris, som jeg tenkte å hekle meg et nytt Jessica-shawl med!

Jeg ryddet jo i alt garnet mitt for noen mnd siden, og fikk liksom "gjemt" det bort i et skap, så jeg slipper å se det hver dag... så da føler jeg nesten at jeg ikke har noe, og kan supplere med nytt!!!! Som jeg sa... ikke helt frisk... men jeg er iallefall åpen om det  *glise*

 

14 juli 2005

Idag er ferien min ubønnhørlig slutt!!! Jeg skal på jobb i natt og 4 netter fremover!!! Bu-huuuu...... Neida, det blir vel greit det....! Jeg får pakke nok garn og planer i bag'en, for jakka mi er ferdig, og det betyr at jeg må begynne på noe helt nytt(eventuelt finne fram Birch'en igjen...) Jeg har ingen konkrete planer akkurat nå, men tror det blir et sjal, for jeg har så mye garn som passer til sjal nå at det er bare å sette igang....

Vel, jakka er altså ferdig! Jeg kan vel ikke lenger påstå at jeg har strikket jakken som sto i boka, for min jakke avviker veldig fra originalen, men ideen fikk jeg nå iallefall derfra  *fnis* Den SKAL være skjev foran, den er ikke strikket sånn, men jeg har satt den sammen foran med en trepinne (ok, det ER en grillpinne....*rødme*), og med vilje latt forstykkene ligge skjevt over hverandre  :o)))

Den ble veldig bra i størrelsen, til tross for at det meste ved denne jakka er gjort på slump!!!

Vel, jeg får pakke sammen litt ting og tang til nattvakta  :o))

 


 

10 juli 2005

Idag har det vært litt overskyet, og det var bare deilig med en liten pustepause.... det har vært varme dager, men vi har vært og badet på Smørberg, rett borti her  :o))

Var oppom Mona, søsteren min ista, og hun har alltid nye ting hun har quiltet.... hun har hauger med tepper, duker osv, og vet ikke hva hun skal bruke det til! Jeg maser på henne om at hun må selge, men hun får ikke somlet seg til det!!!!!! Men jeg kjøpte en LEKKER duk... falt for den med en gang. Og den ble så fin på stuebordet, plukket inn noen roser og satte i tinn-vase, det passet perfekt sammen med duken!

Jeg lånte (bare låner!!!) også med meg dette lekre teppet/duken! Dette er sydd av mange forskjellige gamle duker rett og slett! Noe av stoffet er nytt, da, som den brede kanten rundt. Men dette er jo en kjempesmart måte å lage et slags Mimreteppe f.eks... Har du arvet duker/sengetøy osv av noen gamle tanter og ikke har hjerte til å kaste det, men heller ikke vil bruke det, ja, så bruk deler av det og lag et mimreteppe!!!

Forøvrig er jeg over halvferdig med den første armen på lin/bomullsjakka.... dette går fort, og de andre delene er presset og montert også, så nå er jeg ivrig etter å få ferdig armene  :o)))

 

 

8 juli 2005

Jeg opplever meg selv som litt vel ambivalent for tiden..... får ikke helt grep om hva jeg skal strikke på, begynner på noe nytt av garnstashet mitt for  så å rekke opp og begynne på noe helt annet av noe annet garn.... Sånn har det vært noen dager nå, og jeg føler meg litt forvirret, jeg!!!! Jeg har rotet det skikkelig til i den ene enden av tre-seter'n der jeg har garnnøster, strikkeblader og noen utvalgte strikkebøker som jeg skal velge prosjekt ut fra!!! Men nå har jeg iallefall kommet igang med en jakke som jeg har hatt lyst til å strikke tidligere. Er snart ferdig med ryggen, og jeg modererer mønsteret litt etter eget forgodtbefinnende..... Den er fra "Hollywood knits style" av Suss Cousins, en bok som har veldig mange flotte modeller!!

Jeg strikker i det lingarnet (vel, bomull og lin, da...) som jeg kjøpte til 10,- pr nøste for en stundt tilbake. Den blir løst strikket med vilje fordi jeg liker det når det er litt sånn "slapt" i den type garn  :o))

Ellers driver jeg og prøver å finne ut av hvilket prosjekt jeg vil begynne på (eller legge til i prosjekt-bunken, da...) Jeg har vel bestemt meg at denne gang vil jeg strikke "på norsk"! Jeg har funnet mange lekre modeller i boken "Norsk Strikkedesign" Disse modellene liker jeg ekstra godt:

Utroooolig lekker jakke, men egentlig helt uaktuell å strikke for meg..... Den er strikket i bare to farger, resten er brodert på! Kanskje litt upraktisk, men den er da så fin!!


Denne er nydelig i både farger og mønster! Helt spesiell, og denne vurderer jeg sterkt!


Men det er kanskje likevel denne jeg har falt mest for!! Den er strikket i rillestrikk, på "langs", og jeg syns den ligner endel på en av de nyeste modellene fra Hanne Falkenberg; Mermaid, bare se selv:

Vel.... dette er uansett noe jeg ikke begynner på i sommervarmen så jeg får tenke på det litt til  :o))

Forresten; jeg må vise fram det siste familiemedlemmet vårt!!! Vi har hatt kaniner før... av en eller annen grunn dør de unge her hos oss, men vi prøver igjen (Ja, vi har ikke gjort noe galt med de andre, altså.....huff....) Så la meg få presentere...... GULLPINNE!!

Han er en dvergvedder på ca 7-8 uker. Navnet har han fått fordi faren heter Gulliver og moren heter Pin Up!!!  Han er da skjønn....!!!

 

 

5 juli 2005

Tilbake fra Danmark! Har hatt en "dejlig" uke, fint vær og mye å finne på!! Høydepunktet var nok Aalborg Zoo og Fårup Sommerland  :o))  Morsomt for både barn og oss voksne!!!  Jeg hadde jo håpet å komme meg inn til Aalborg sentrum og få tittet i litt garnbutikker, men det ble rett og slett ikke aktuelt på den lille uka!! Tore sa riktignok at jeg bare kunne dra inn dit en dag mens han ble igjen på Rønbjerg med ungene, men jeg syns det ble for dumt å skulle kjøre 6 mil og tilbringe mange timer (!!!!) der inne alene..... Så det holdt den turen da vi alle var innom Aalborg Storsenter, og "harry" som vi er er Bilka den store favoritten, ha ha.... det er jo en heeerlig butikk! Madeleine og Mathias hadde med seg mobiltelefoner og da var det bare å slippe dem løs på egen hånd!! Så der fikk jeg kjøpt meg en bok på tilbud (59 kroner....), og så kjøpte jeg 10 nøster med Tweedy-garn.Ikke noe fancy greier, men virker helt greit, i ull, viskose, alpakka og akryl.... Får sikkert bruk for det  :o))  Det var jo endel annet garn der også, men jeg tenkte det var bedre å kjøpe mye av en type enn et par nøster av hver!! Hva skal jeg med DET, liksom  :o))  ??

Har også fått strikket litt denne uka.... Strikket enda en One Skein Wonder, denne i den grønne Patagonia jeg fikk i posten tidligere  :o))

Og så hadde jeg tatt med litt forskjellige nøster i bomull, det er alltid praktisk å ha liggende når man ikke har spesielle planer for strikkingen, så jeg strikket et sett til Baby Born jeg  likegreit  :o)) Fant på mønsteret og modellen selv, og har strikket kjolen og lua i dobbel Løve-garn, og båndene i enkelt Løve-garn!

Da jeg kom hjem var det nok en overraskelse i postkassa... eller tre overraskelser faktisk!!!!! Jeg bestilte abonnement på Interweave Knits for leeeenge siden, og nå kom endelig første nummer! Det er høstnummeret og det er såååå masse fint! Jeg hadde også bestilt abonnement på Easy Knitting og der kom det altså to nummer, sommernummeret og høstnummeret! Masssssse spennende der også!! Kanskje jeg finner noe å bruke Tweedygarnet mitt på, og kanskje også alt det Lingarnet jeg kjøpte tidligere i sommer, he he.......