27 juni 2005

Det er natt til 27 juni, og vi er i ferd med å avslutte pakking før ferien.... skal med ferja fra Larvik kl 08.00 så det er vel på tide å hoppe til sengs tenker jeg!! Så...da blir jeg borte en uke, vi er hjemme kvelden den 4. juli!!   God Ferie   :o)))))

 

 

24 juni 2005

Nok en herrrrlig sommerdag! Plutselig kom den liksom, og den kom skikkelig også!! Innrømmer at jeg må inn med jevne mellomrom for å trekke pusten..... Jeg liker det ikke når det er FOR varmt....! Men jeg skal IKKE klage!!   :o))

Det blomstrer i bedene mine, og dette er høydepuntet på året, garantert!! Jeg elsker å plukke buketter med alle blomstene som blomstrer nå!! Her er det akeleier, peoner, brudeslør, skogskjegg m.m.

Peonene er min absolutte favoritt, de er et kunstverk i seg selv!!!!

Ja, og så har jeg dratt fram DENNE igjen  :o)) Strikket endel på den inatt, men det syns jo nesten ikke... Men en "milepæl" var det forsåvidt at jeg kunne begynne på nøste nr. 2.... Og jeg merker jo at omgangene blir litt kortere for hver gang  :o))

Imorgen skal jeg "på by'n" med Hanne og Hanne Merethe, det gleder jeg meg kjempemasse til! Vi skal spise litt først, og så setter vi oss ved en bryggerestaurant og fniser og ler resten av kvelden!! Vi har kjent hverandre siden vi gikk i 1. klasse på barneskolen og har jenteklubb hver mnd!! Gleder meg!!!

 


 

23 juni 2005 - St.Hans Aften!

Været har vært nyyydelig i flere dager!! Vi kom hjem fra Gaustablikk igår etter noen kjempedeilige dager! det har vært sol og fint vær, vi har gått turer og badet i bassenget på hotellet ved hytta! Kost oss masse! Gleder meg til vi skal dit igjen i slutten av juli! Men først skal vi til Danmark, da... mandag reiser vi til Rønbjerg Feriesenter, vi har vært der før og trivdes veldig godt! Mye å finne på for ungene også!

Vel, jeg har jo fått strikket endel på turen, fikk bl.a. strikket masse i bilen. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle få til, men jeg strikket jo på babyteppet, så jeg trengte ikke se på det hele tiden! Men teppet er iallefall ferdig! Brukte 5 nøster på selve teppet, det har blitt kvadratisk, det er igrunnen praktisk også når man skal pakke inne en baby  :o))) Jeg fikk også strikket et par babytøfler som jeg falt pladask for etter at jeg så dem hos Karine (Garn, te & sjokolade)  Tøflene er så søte, de er strikket i Alpakka de også, samme farge som teppet, og lissene er strikket (i-cord) i samme som heklekanten rundt teppet! Det blir vel en fin gave til en liten Emil som skal ha navnefast på søndag  :o)))

Jeg fikk også gjort nesten ferdig en One Skein Wonder til søsteren min....  Har igjen å kante rundt selve bolen  :o)

Og når jeg kom hjem fra hyttea igår hadde garnet kommet, det jeg bestilte på Ebay i forrige uke!!! Det er et bomullsgarn som heter Patagonia, jeg syns det er så herlig!! Jeg bestilte 5 nøster og det er 100 gram i hvert nøste! Lurer på om jeg iallefall skal strikke meg en ny One Skein Wonder i dette, men jeg får se litt hva det blir til!

Jeg likte det garnet så godt at jeg kunne godt tenke meg å kjøpe mer av det. Det var mange flotte farger å velge mellom. Jeg ser at man kan få kjøpt dette garnet i Sverige også, men det ble allikevel billigere for meg å kjøpe det fra USA via ebay.......

Tenkte jeg skulle legge til et par bilder fra Gaustablikk også men de bildene er tatt med høyere oppløsning så jeg må minske størrelsen litt, og det orker jeg ikke gjøre akkurat nå for det er soooool og varmt ute  :o)))

 

 

18 juni 2005

Det er nydelig vær idag, og jeg er så lei meg for at jeg ikke fikk dratt på strikkepikniken i Fredrikstad med de andre jentene fra Hobbyboden!! Jeg måtte bare velge det bort, for uka har vært så veldig hektisk! Det var DEILIG å sove lenge idag  :o)))

Var en tur i byen og kjøpte alpakkagarnnøstet jeg skal kante babyteppet med. Det er en nydelig grønnfarge Den passer veldig godt til det blå teppet, iallefall!

Utenfor garnbutikken (To Små Nøster på Farmandsstredet) var det masse billig garn i kurvene, så jeg måtte bare ta med meg ti nøster av Lingarn fra Idena (bomull/lin) De kostet 10,- pr stk

Håper jeg får noe til meg selv med de ti nøstene.... tror det skulle holde....!

Imorgen reiser vi til Gaustablikk igjen, denne gangen skal svigermor være med! Det blir deilig med noen dager der igjen! Vi kommer hjem igjen på onsdag. Ungene gleder seg veldig, og idag har vi vært på biblioteket og lånt en haug med bøker!! Så de ligger ute på trampolina alle tre nå med hver sin pute og leser bøker  :o)))  Jeg fikk lånt en masse strikkebøker også! Lånte jo for bare et par uker siden Marianne Isager's "Strik a la carte" og Jytte Slente's "UnikaStrik", disse bøkene kjøpte de forøvrig inn etter at jeg sendte inn et ønske til biblioteket for noen måneder siden!! Så det går an å få igjennom ønsker der!! Jeg har vel bestemt meg for å kjøpe de to bøkene når vi kommer til Danmark senere i sommer, men disse bøkene jeg lånte idag skal jeg kose meg med en stund  :o))

 

 

16 juni 2005

Idag har været vært ganske greit... heldigvis, for vi har hatt sommeravslutning med 6 klasse ikveld... Med grilling på Solstua som vi alltid har gjort  :o) Været holdt seg og det var veldig koselig!! Jeg har jobbet tre nattvakter nå, og imorgen skal jeg på seminar med jobben med middag på kvelden. Dagene går fort, og det er mye som skjer!!

Jeg har begynt på et babyteppe, fra boken Moderne Strikk av Kari Hestnes. Alle mønstrene i boken er strikket i alpakka. Jeg har hatt boken noen år og den er en av mine favoritter selv om jeg egentlig ikke har laget noe særlig fra den. Babyteppet er veldig enkelt, trenger egentlig ikke oppskrift til det, for det er strikket i rillestrikk hele veien, og skal kantes med en enkel heklekant. Jeg strikker i en mellomblå/røykblå farge, og skal ha heklekanten i en lys grønnfarge. Jeg har valgt Drops' alpakka, da jeg syns den er vel så bra som alpakkaen fra DSA. Strikker på pinne 3, så det går ikke akkurat fort, men siden det er riller så trenger jeg iallefall ikke tenke så mye underveis  :o))  Det skal være en "dåps"-gave (navnefest) som vi skal på søndag 26 juni, så jeg har ikke SÅ god tid på meg! Men jeg er sånn ca snart halvveis tror jeg....

 

Ooops..hadde glemt at jeg hadde bestilt denne boka, men det var jo en superhyggelig overraskelse da den kom i posten idag, da!!! Den er helt ny fra forlaget tror jeg , jeg mister visst litt oversikten over bøker jeg har bestilt.........  Den ser bare kjempebra ut, her er det masse nydelige ting og flotte bilder!!!!

 

Jeg har blitt utfordret av Manne til å svare på noen spørsmaål  :o))

1: Hva er fredagskos for deg?
Tv, strikking, hjemmelaget pizza!


2: Hva spiste du til frokost idag?
Ryvita med lettost.....


3: Noen ferieplaner?
Gaustadblikk fra søndag til onsdag, så Danmark en uke fra 27/6. I slutten av juli Gaustadblikk igjen en helg, og midten av august er vi tre par som skal til Stockholm. Begynnelsen av oktober skal jeg, søstrene mine og mamma til Roma! Denne reisevirksomheten er helt spesiell i år, det pleier IKKE å være så mye.....!!!!


4: Ett matstamhak?
Jeg har ALDRI hørt det ordet før, men ser at andre tolker det som en favorittrestaurant eller noe...? Vi er ikke så ofte ute og spiser, men jeg syns jo at maten er utrolig bra hos gode gamle Bamboo Garden i Øvre Langgt i Tønsberg, da  :o)))


5: Lag ditt favorittsmørbrød.
Ciabatta, salatblader, kylling,soltørkede tomater, rødløk, dressing og en skive ridderost på som er litt smeltet!! Mmmmmm....


6: Hva har du av personlig tilbehør du ikke kan gå uten?
Lypsyl og mobil (i den rekkefølgen)  :o))


7: Hva skal du gjøre idag?
Vært på grillkveld/sommeravslutning med 6 klasse, skal ikke gjøre annet enn å sitte og strikke foran pc'n til jeg legger meg!!

Jeg utfordrer......RANDI til å svare på spørsmålene  :o)))

 

13 juni 2005

Jeg vet at det er noen der ute som lurer veldig på hva jeg skulle lage av 3,9 meter Mandarin Petit  :o))) Vel, det morsomme er egentlig at det står lenger ned i bloggen.... Jeg kjøpte en bok for noen uker siden, Designstrik av Jytte Slente. Det er der jeg fant oppskriften....

 

Så her er altså bilder av SPIRALTOPPEN  :o))

Så enkelt var det, altså.... hi hi....   Da var det avgårde til byen for å handle mer garn...kan jo ikke avslutte ett prosjekt uten å sette igang et nytt... SELV om det ligger flere prosjekter og venter  :o))))

 

 

12 juni 2005

F E R D I G !!!!!!!

........ bilde kommer imorgen  :o)))))))    Og da mener jeg 3,9 meter'n  *fnis*

 

10 juni 2005

Har ikke tatt i en strikkepinne i hele dag... IIIIIK!!!!!! Nå satte jeg meg foran pc'n med remsa mi, som nå er oppe i 2,7 meter...... Litt over 1 meter igjen.... og med tre nattvakter til uka skulle den bli ferdig i løpet av den tiden, tenker jeg  :o))

..... det slår meg at denne remsa har fått alle mulige forskjellige farger... avhengig av hvordan jeg tar bildet!! Denne her lignet jo ikke i fargen i det heeele tatt  :o))

Fant en side her som faktisk var ganske morsom.... Den heter You Knit What?  og er igrunnen om forskjellige stygge strikkeplagg de har funnet..... Kommentarene kan vel virke litt sårende på den som har valgt å strikke seg akkurat en av de modellene, men jeg tipper at det ikke er så mange, og dessuten er det skikkelig bra kommentarer, jeg fikk meg iallefall en god latter  :o)))

 

10 juni 2005

Jeg skriver 10 juni, selv om jeg ikke har lagt meg enda etter den niende.... Klokken er over halv to på natten.... I ettermiddag / kveld har vi vært på Heisetra (turisthytte) til sommeravslutning med klassen til Mathias. Klassen er igjen og overnatter, og vi var med på grilling og kos før vi dro hjem!

Idag morges måtte jeg begynne på One Skein Wonder! Jeg tok garnet som skulle brukes til Elspeth likegreit; Muskat   :o) Og nå sent ikveld ble jeg ferdig! Den er jo så inderlig enkel egentlig, men jeg tor jeg bare MÅ strikke fler av denne!! Jeg brukte nesten to nøster, men så står det i oppskriften at det går med fra 110 - ca 160 meter garn, avhengig av størrelsen.... Og det er bare 100 meter på muskat'en, og jeg strikket den i en av de største størrelsene. Her følger noen bilder av den... den passer flott til mitt favorittsmykke, fikk det til bursdagen min ifjor, det er et rosa/grønt sommerfuglsmykke fra Arts & Crafts, og jeg er bare så glad i det  :o))


Jah... satt og brant meg litt i solen idag som dere ser  *fnis*

Nei, nå er det på tide å lalle!!  :o)))

 

8 juni 2005

Deilig vær idag!! Er ikke Weather Bunny'ene mine søte, da...? Altså , de er ikke MINE... det er Jaana på Cottontailgraphics som tegner dem, men hun har lagt dem ut som linkware, så det er bare å hente! Bare husk å respektere hennes TOU :o)

Idag har jeg surfet litt sånn hvileløst rundtomkring uten å se etter noe spesielt, men det er vel kanskje da de morsomme tingene dukker opp..... Fant disse her hos Johanna Öst, hun hadde mest tegninger og annen kunst, men jammen var ikke disse to her en del av det!! Søte...!!

Og disse små her, da..hi hi... de var jo ganske morsomme, da!! De kalles visst for Woollys, og de ser ut til å være fra Spania, disse her
 
     

Og HVA skjer når man er ute på en sånn rundtur... joda, det blir jo som når man går på kjøpesenter og BARE skal titte.... jadda, særlig.....!!?? JEG kom over denne her, den heter One Skein Wonder, og måtte bare kjøpe mønsteret  :o))  Og så er det så greit med instant download, ikke noe porto og vente lenge på mønster osv... Og $3,75 er jo ikke akkurat noe å bli ruinert av, da, he he.....

 

 

7 juni

 Jeg målte akkurat remsa mi... har jeg virkelig såååå dårlig øyemål......!!!?? Trodde jeg nærmet meg målet, men neida; den er "bare 2,20 meter lang. Har enda litt over 1,5 meter igjen!!  Ja, ja.... men når jeg ser bildet så er det jo en ekstra "sving" på det, så det er jo tydelig at det vokser  :o)))  Jeg må sette en tråd for å markere hvor jeg begynner hver dag sånn at jeg kan se hvor mye jeg egentlig har strikket på en dag!

 Som dere ser har det ikke blitt mange centimeterne idag, men det er fordi jeg har strikket og rekt opp og strikket og rekt opp og strikket litt på noe annet......

 

6 juni 2005

Begynte litt sånn plutselig på et nytt sjal igår kveld, og er akkurat ferdig med det nå.... Det er "Blizzard" fra boken "Scarf Style" av Pam Allen. Det er egentlig et veldig enkelt mønster, og i boken er det beskrevet hvordan reslutatet kan bli kjempeforskjellig avhengig av garn og heklenål.... Bildet i boken er av dette skjerfet strikket i tykt garn på heklekrok 12 (tror jeg det var), og da er det jo stort som et pledd!! Mens  man kan bruke samme oppskrift på tynt garn og tynn nål, og få et heeeeelt annet resultat! Jeg har brukt heklenål nr 5, og garnet jeg brukte er noe billig greier jeg kjøpte til 5 kroner nøstet for en stund tilbake..... Cotton Sport fra Idena. Men jeg er fornøyd med resultatet, blir sikkert pent på sommeren til litt mer sommerlige lette klær (pent til sommeren.....???? Det ER jo liksom sommer.......)
  

Clapotis'en min elsker jeg allerede!!!! Alpakkaen er selvfølgelig en drøm som alltid, så kombinasjonen Clapotis og alpakka er en suksess!!! Jeg skulle bare hatt en slags "nål" slik at jeg kan hekte sammen sjalet hvor jeg vil avhengig av hvordan jeg vil ha det på meg.....

Har strikket en hel del på remsa mi også, men ikke målt den enda... Venter litt til med målinga så jeg ikke blir deppa av at det er så mye igjen!!! Hmmm... nå som Clapotis'en er ferdig føler jeg plutselig at jeg ikke har NOEN prosjekter på gang og klar for nye utfordringer... Ja, for JEG har jo ingen UFO'er liggende...

 

5 juni 2005

Så var endelig min Clapotis også ferdig... Jeg meldte meg aldri på KnitAlongen, men har hatt lyst til å strikke denne lenge uansett. Min er strikket i dobbel alpakka fra Drops, på pinne 4.  Den henger ute til blokking as we speek  :o)) Og hvorfor ikke bruke sikkerhetsnettet til trampolina til å blokke.......?????

Jeg som strikker så mye....bør jo ha noe smykker som gjenspeiler interessen min syns jeg...? Så jeg syns virkelig jeg bør få laget meg sånne øredobber  :o))) Madeleine var langt under middels begeistret da jeg viste henne dem, men jeg syns jo de var litt søte, da.... Kanskje jeg finner mønster på en side med miniatyrstrikkeoppskrifter.....Disse fant jeg HER

 

 

2 juni 2005

Det bare REGNER ute, kaldt og trist, en skulle ikke tro det var juni  :o((    Jeg skal holde meg hjemme fra jobb inatt, har "sinnsykt" vondt i halsen, det gjør til og med vondt i halsen når jeg snur på hodet..... Går visst noe streptokokker her i området, så det kan jo være noe sånt... Jeg ser det an til imorgen og får se om jeg går til legen da!

Her om dagen fikk jeg ENDELIGElsebeth Lavold-heftet "Sentimental Journey"!

Det er noe utrolig tilfredsstillende over å endelig få i hus noe som jeg har strevet med å få tak i ....! Jeg har jo lyst til å kaste meg over noen nye strikkemodeller med en gang, men må gjøre ferdig litt annet først!

Men allikevel - når jeg var i garnbutikken idag tok jeg med meg noen nøster Drops Alpakka, i hvit, for jeg har veldig lyst på dette sjalet;

Clapotis'en vokser, og det er egentlig ganske morsomt å strikke.... Det er jo gøy å slippe masker, da  :o))  Må ha det enda litt større, jeg bruker jo dobbel tråd alpakka, så jeg er fortsatt på nøste 3 og 4. Har kjøpt et par nøster til men regner ikke med at jeg blir å bruke opp alt det.....!

Ja, og så var det remsa mi, da... hi hi... Har ikke målt den, men den vokser den også! Men jeg er ikke i nærheten av 4 meter enda......

Mens jeg nå sitter her og skriver kjenner jeg at jeg gremmes over at jeg har en Birch liggende og med null lyst til å fortsette. Iallefall akkurat nå!! Kanskje jeg må slutte med å vise fram pågående prosjekter, bare vise fram det som faktisk er ferdig...??? Vel, jeg tror ikke det gjenspeiler personligheten min sånn generelt, hi hi.... Jeg vil gjerne få ting ferdig ----- sånn egentlig, liksom-------
 

 

1 juni 2005

Jeg lovet jo å finne frem mønsterlinken til sommertoppen til Madeleine.... Den er fra Kertzer, og gratismønstre finner du HER