29 mai 2005

Det er søndag kveld, helgen er snart over.... Nok en amputert uke følger, det er fri på skolen tirsdag denne gang... planleggingsdag. Men jeg syns som ungene at det er herlig men sånne uker med fridager og arrangementer og ikke bare hevrdager på en måte  :o))  Onsdag er det kor-kveld på skolen, da skal Mathias og Madeleine (5 og 6 klasse) sine klasser opptre for foreldrene, og det gleder jeg meg masse til... de har en veldig engasjert lærer som får dem til å synge de morsomste sanger! Madeleine skulle egentlig rappet den Ravi-delen av "Venn" og det er jo utrolig bare det at hun har vært med og øvd det inn, he he... men hun har visst angret seg  :o))

Torsdag er det dramagruppa til Madeleine som skal vise "Den siste tigeren" for oss foreldre! Madeleine synger endel solo og spiller tigermamma og det blir spennende å se! Hun var med på dramagruppa ifjor også og sjokkerte oss alle på forestillingen med masse klokkeklar solosang.... hun som ALDRI synger hjemme!!!!!!!

Vel, sånn håndarbeidsmessig går det i "4-metern" (som er oppe i ca 1,5 meter nå....), og så har jeg også begynt på Clapotis. Jeg strikker min i dobbel alpakka.... jeg elsker jo alpakka, så dette kommer til å bli en favoritt, det har jeg på følelsen av  :o))  Er ikke så lett å se hva det er foreløpig, men nå er det så mange som har strikket Clapotis der ute at de fleste kjenner den igjen allikevel  :o))

Trenger jeg maskemarkører, eller.....................??????????????? Neida, det går da greit med garn!! Jeg har bare en maskemarkør, den fikk jeg av manne, tror jeg må få laget meg noen fler, jeg  :o))

Jeg er virkelig inne i en periode nå hvor jeg har lyst til å strikke masse til meg selv!! Jeg har sett på denne toppen lenge også, det er en modell av Marianne Isager. Kan kjøpes som garnpakke på Pinnsvindesign, men jeg skulle gjerne visst fra hvilken bok den eventuelt er fra, det finner jeg liksom ikke ut av..... Men det  er en nydelig topp!!!

 

27 mai 2005

Jeg meldte meg på en KnitAlong på Hobbyboden...... Målet er Elspeth fra Rowan, en nydelig bolero! Vel, jeg var svært optimistisk inntil jeg så oppskriften... vel, selve oppskriften er ikke problemet, det er garnet!! Det er en strikkefasthet på 21 masker/30 rader (=10 cm), på pinne 5. Etter å ha kikket litt rundt endte jeg opp med noe veldig nær, nemlig Muskat fra Garnstudio, bomullsgarn. Men jeg er ikke komfortabel med å strikke den i så tykt garn... Jeg ville helst strikke i Mandarin Petit og pinne 3 eller faktisk 2,5! Er redd den vil virke litt "klumpete", rett og slett! Syns at det på bildet virker som den er strikket på tynnere garn, men den er vel ikke det, da....! Sånn ser det ut så langt, iallefall, og jeg tror det er stor sjans for at jeg dropper dette før jeg bruker opp mer garn! Dessuten kjøpte jeg de siste 5 nøstene i den fargen, og trenger jeg mer må jeg altså kjøpe en annen innfarging!! Og sannsynligheten for at jeg trenger mer er stor, for i oppskriften er det 5 nøster med 160 meter på hvert nøste, mens jeg har kjøpt 5 nøster med 100 meter på nøstet!!! Dette er vel dømt til å mislykkes  :o((

Men, men.... jakka er jo rålekker, det er bare at jeg syns garnet er for tykt!!!

Jeg er visst litt ambivalent for tiden, men pytt pytt... dette er en hobby, man kan da ikke ta det så alvorlig! Dessuten venter jeg nå på et nytt hefte i posten!! GJETT om jeg har brukt tid på å få tak i Elsebeth Lavold-boken Sentimental Journey, da....!!! For flere mnd siden prøvde jeg å bestille fra en nettbutikk (USA)! Fikk beskjed om at de var tomme, men at de skulle sende meg når de kom. Det gikk mange uker før jeg fikk mail om at de ikke fikk inn fler allikevel...! Så tok jeg kontakt med Elsebeth Lavold's svenske butikkside.... tenkte at DER er det vel greit å bestille!! Men jammen tok det tid før jeg fikk svar derfra også, og de ville ikke sende til Norge! Hadde ikke kapasitet til det, og dessuten var portoen så høy!!!! So what! Det er vel oppe til meg å vurdere om jeg er villig til å betale det som trengs!!! De anbefalte meg å prøve å bestille gjennom amerikanske nettbutikker!! Skikkelig tungvint, da..... jeg mener...når de er i Sverige, liksom!!!!   Vel, så sendte jeg inn en bestilling på Knitting Garden... og her om dagen fikk jeg mail om at boken er sendt og på vei til Norge!!!! YES!!!!  Og her er det mange flotte modeller, altså!!!!

 

Her er et greit prosjekt jeg holder på med også!! Dette trenger man ikke konsentrere seg noe særlig om mens man strikker, og det er greit mange ganger  :o))  Dette skal IKKE bli et skjerf, men jeg skal strikke ca 4 meter, så får dere se, da  *fnis*

 

 

24 mai 2005

Tenkte jeg skulle vise fram toppen til Madeleine idag, jeg  :o) Den er så godt som ferdig, men den ble litt vid i sidene for Madeleine, hun vil helst at det skal sitte tett inntil kroppen... og jeg er jo enig i det siden det er en sånn topp, da! Så jeg skal sy den inn litt i sidene! Men vi er kjempefornøyd med den, den ser skikkelig flott ut på henne også!

Jeg lagret aldri linken til disse gratisoppskriftene, men jeg skal lete dem fram!!

 

22 mai 2005

Fant fram en genser ikveld som jeg strikket til Mathias da han var 3-4 år gammel. Den er fra et Smart-hefte, og jeg husker at jeg var så fornøyd med genseren og Mathias var så fin i den atte  :o))) Det var turvid på Hobbyboden som hadde strikket en arangenser nylig, og da måtte jeg finne frem min og sjekke om det var samme modellen. Det var det ikke, men jeg ble iallefall minnet på at jeg har denne genseren liggende  :o)

 

Jeg har strikket ferdig delene til Madeleine sin topp, og sydd dem sammen. Nå gjenstår bare å strikke kantene og lengdene som skal brukes til knytting. Her er de to delene for seg, før jeg sydde dem sammen (selvfølgelig.....)
  

Har begynt på Spiraltoppen til Jytte Slente, den er jeg så spent på.... Den skal være til meg selv, da, håper bare kroppen min er bygget for en sånn en  :o)  Jeg har funnet ut at jeg faller fort for de danske modellene og designerne, Jytte Slente, Marianne Isager, Hanne Falkenberg osv. Da er det jo fint at vi skal til Danmark i sommerferien, he he... Vi skal ikke så langt fra Aalborg, og der tror jeg at det er en butikk eller to som jeg kan tilbringe både tid og penger på.......

 

 

20 mai 2005

Det er fredag igjen, og ikveld er det Idol-finale  :o))  Da skal vi benke oss foran tv'n hele familien og kose oss! Denne uka har jeg hatt fri, og dagene går jo så fort når man har fri!!

Jeg begynte på toppen til Madeleine når jeg var ferdig med Gyrid! Den skråstrikkes, for den skal være spiss nederst og øverst, med knyting i nakken. Hun har valgt farger selv. Jeg er ferdig med fronten og har såvidt begynt på ryggen. Strikker den i Mandarin Petit.

Innimellom strikker jeg på Birch, men jeg syns dette er fryktelig kjedelig..... Prøver å strikke litt hver dag på den, da, for jeg må få den ferdig snart  :o) Har ikke kommet lenger enn dette, jeg......

Var på kafe med Anita igjen igår, med en tur innom garnbutikken først selvsagt.... Kjøpte litt garn til enda en topp jeg vil begynne på, fra "Designstrik" av Jytte Slente, samt noen nøster med Alpakka som jeg har lyst til å strikke Clapotis av  :o)

Har lurt litt på å strikke en dåpskjole, da.. ha det som et langtidsprosjekt.... Har funnet denne fra Sandnes som jeg syns er nydelig!

Ble så inspirert av GiramHobbyboden, hun har akkurat blitt ferdig med en nydelig dåpskjole!

 

18 mai 2005!

Igår var det 17. mai, og den ble feiret på tradisjonell måte! Først var vi og så ungene i toget i Tønsberg! Der går alle barneskolene i hele Tønsberg, så det er et laaaangt tog  :o))) Etterpå er vi innom Tores mormor og drikker kaffe før vi drar på Hogsnes Skole til det vanlige arrangementet. Vi var der til ca 16.30, dahadde vi vunnet i lotteriet også (en pose med sommerblomster) og vi var slitne og lett solbrente da vi kom hjem   :o)  Vi bare slengte oss på sofaen og ringte etter pizza!!! Her er ungene igår:

 

15 mai 2005

Ja, da er endelig Elsebeth Lavolds "Gyrid" ferdig! Den ble LITT for stor, men ikke større enn at jeg ikke kan bruke den, altså!! Bildet ble helt elendig, kjempeuklart, men jeg viser det allikevel  :o)) Burde hatt litt farge på kroppen først, men det er nå engang så bleik jeg er for tiden, så da så  *LOL*

Den er altså strikket i Safran, farge nr 31.

 

 

12 mai 2005

For en deilig dag det har vært idag!! Varmt, masse sol hele dagen! Jeg har vært skikkelig sprek idag, syklet Mathea til barnehagen, deretter syklet jeg til byen og handlet sykkelen full, handlet matvarer på vei hjem, deretter gikk jeg til skolen/barnehagen igjen og der har det vært Bifrostavslutning i ettermiddag/kveld! Så det har blitt mye frisk luft på meg, he he....

Tenkte først jeg skulle vise fram bilde av gave til Emil, en liten gutt som ble føst for en måned siden. Jeg strikket pixielue og spiralsokker til han leeenge før han ble født  :o)) Og rett før vi dro på barselbesøk sydde jeg en varmepute i babystørrelse..greit å ha til å lindre vonde babymager!!! Lua og sokkene er strikket i alpakka fra DSA, i en nydelig melert sjøgrønn farge!

Nå er jeg også snart ferdig med Gyrid, har begynt på armhull-felling på ryggstykket. Det har vært en fryd å strikke den, og blir den bra på også håper jeg jeg får strikket fler.....

Som sagt var vi altså på Gaustablikk i helgen. Vi leide en av hyttene til jobben (PIV), og det var så flott der! Vi drar di t igjen 19. juni, og jeg har også lagt inn søknad om flere perioder i sommer, så får vi se om jeg er heldig  :o)) Og det koster jo omtrent ingenting å leie heller, så dette er et kjempebra velferdstiltak!!! Gaustatoppen var helt snødekt, og den ene dagen snødde det masse på gaustablikk også!!! Heldigvis la det seg ikke på veiene...... Kunne jo blitt en fæl tur hjemover nedover fjellet... *grøss*

Her er hytta med ungene på verandaen

Og her er utsikt fra det ene stuevinduet... Gaustatoppen ser jo veldig staselig ut, da!!!

Her er ungene den ene dagen vi var ute og gikk tur! Måtte ta bilde med Gaustatoppen i bakgrunnen, selvfølgelig  :o)))

Og dette er bilde jeg tok i snøværet, det føyka skikkelig.......

MEN..... her er det heldigvis ikke snakk om noe mere sånt vær, nå blomstrer snart epletrærne og denne kvisten har blomstret før tiden, for den har stått i stuevinduet!!!!

 

 

11 mai 2005

Så har det gått noen dager fra siste oppdatering.... Vi har vært på hyttetur på Gaustablikk og kost oss masse fra fredag til mandag. Bilder kommer senere. Fikk strikket litt, selvfølgelig. Nå har jeg hatt to nattvakter og skal også jobbe i helgen (pinsen). Inatt har jeg faktisk shoppet litt mens jeg var på jobb,da!! Måtte bare bestille noen nye bøker igjen. Bestilte denne fra Pinnsvindesign:

Denne har jeg STORE forventninger til og gleder meg kjempemasse til å få den! Det er så jeg lurer på hvor det bærer hen med de pågående prosjektene mine..... Neida, de skal ikke bli UFO'er, det hadde vært for dumt!! Men det blir spennende med denne boka av Jytte Slente, iallefall!!

Og så bestilte jeg disse to på Amazon, da... måtte jo bare  :o)) De kommer ikke ut før i august, da, men da har jeg jo noe å glede meg til!!

Sånn ellers skal jeg få blogget mere ikveld eller imorgen kveld forhåpentligvis.. det er mye som skjer om dagen, dugnad i barnehage og skole i ettermiddag/kveld, og imorgen er det Bifrost-avslutning på skolen. Så er det flere dager med jobbing, og plutselig er det 17 mai.......

 

2. mai 2005

Idag har jeg jammen klart å handle garn IGJEN!!  Mona (søsteren min) og jeg var en tur på Garnbunten på Teie og der hadde de en amsse garn til 5,- pr nøste.... Det er jo praktisk talt gratis, så jeg handlet litt, da... Det ble endel nøster med Løve bomullsgarn, og noen nøster Cotton Sport (Idena), et par nøster med noe veeeldig mykt alpakkagarn fra Tyskland, og en hjelpepinne til flettestrikk. Jeg kjøpte også gave til min hemmelige venn.... men den er ikke med på bildet  :o)))

Jeg har kommet godt igang med Gyrid! Er kjempefornøyd så langt, tror det kommer til å bli en fin topp! Strikker den i Safran, i en eplegrønn farge! Det er kjempeartig å strikke motivet foran, nesten synd at det ikke er mer motiv på den... men det er også det jeg syns er fint med den.... det er en enkel topp, men motivet er ikke for mye og ikke for lite, på en måte! Bare håper den blir passe... jeg har prøvd å passe på strikkefastheten, men har ikke turt å måle mer enda.....