31 mars 2005

Var på Garnbunten på Teie idag... og endelig har de fått inn Fonty Calypso igjen..... Jeg kjøpte jo bare ett nøste og begynte på et sjal... og så var det umulig å få tak i det garnet igjen! Det er bare helt himmelsk deilig og mykt, kjenner nesten ikke at man tar i det  :o))    Gleder meg til å gjøre ferdig sjalet mitt!!!

 

Kjøpte oppskrift og garn til en sommertopp til Mathea. Må ha noe sommerlig å bytte på å strikke  :o) Dessuten var det en topp som hun selv hadde så veldig lyst på. Valgte rosa istedetfor hvit, da... hun er litt rosa av seg, hi hi.... Her er bilde av toppen, den er fra et nytt Dalehefte. Garnet er Mandarin Petit, de hadde ikke så mange farger igjen im Stork (Dale's babybomull)

30 mars 2005

Ble jo ferdig med et sjal i Ekatragarnet (resirkulert silkegarn fra Nepal), det var ferdig i forrige uke, det.... Har brukt det masse  :o)

Det er helt enkelt i rillestrikk, og jeg brukte vel litt over tre nøster om ikke jeg husker helt feil  :o)))

30 mars 2005

Igår fikk jeg endelig boken Scarf Style..... den bestilte jeg første gang 9 januar, fra MAO. Så gikk det helt til inntil for et par uker siden før de sendte meg beskjed om at de ikke fikk den inn igjen!! Men Amazon hadde fått den inn igjen, og de er kjappe  :o))  Har gledet meg til å strikke "Ruffles", og begymte på den inatt. Det ANER meg at dette kan ta litt tid, da... Visste ikke hvordan oppskriften var, og den er jo litt finurlig, og å få et langt skjerf av det vil nok ta sin tid! Men det kan bli fint, da!!

Har strikket masse på Munken i det siste. Har montert sammen forstykkene og er godt igang med hetta. Har ikke fått tatt bilde enda, og nå venter jeg iallefall til hetta er ferdig  :o))  Har bestemt meg for å stoppe hele Drops-jakka før jeg går igang med det tredje nøstet... var liksom aldri helt sikker på at det var den jeg ville ha. Så jeg tar med meg resten av nøstene tilbake og bytter det til noe annet. Det var jo mange flotte modeller i heftet, og jeg HAR lyst til å strikke en av dem til meg selv....

 

22 mars 2005

Igår tovet jeg litt igjen... har hatt så lyst til å tove et veggbilde, sånn bare for å se om det hadde blitt fint  :o)   Jeg holder meg til de hjertene jeg, da, he he... Men jeg er fornøyd med resultatet!

Har altså først lagt offwhite merinoull i to lag, vætet det, og deretter la jeg en hul hjertemal oppå, og fylte det med rosa merinoull. Fjernet malen og klippet av det overflødige, og la silketråd rundt hjertet  :o)  Idag kantet jeg det med lin/bomullsstoff fra Stoff og Stil. Hadde kjøpt opphenget for en stund tilbake på Lines Hobby i Tønsberg, nettopp med tanke på å lage et bilde  :o)

Her ser dere bildet rett etter det er tovet... fortsatt vått etter å ha blitt kastet i kjøkkenbordet en god del ganger, hi hi....

Ellers har jeg vært og kjøpt meg noen flere nøster med Ekatra idag, og er snart ferdig med et sjal... Hadde bannet på at det måtte bli slutt på disse sjalene nå, men så er det jo veldig greit å lage det også, da..... Får ta bilde av dette senere!

 

21 Mars 2005

Hi hi.. kom over en engelsk-test som jeg bare måtte ta! Den er en test som går på de vanligste feilene i det engelske språk.... Er godt fornøyd med resultatet  :o)  Jeg har ikke giddet å gå inn og sjekke fasiten.... Det er uinteressant å prøve å finne ut hva jeg har gjort feil.. det får være bra nok som det er  :o))

Advanced
You scored 100% Beginner, 80% Intermediate, 87% Advanced, and 72% Expert!
You have an extremely good understanding of beginner, intermediate, and advanced level commonly confused English words, getting at least 75% of each of these three levels' questions correct. This is an exceptional score. Remember, these are commonly confused English words, which means most people don't use them properly. You got an extremely respectable score.

Thank you so much for taking my test. I hope you enjoyed it!

 

Vil du ta testen, så finner du den HER   Skal vise denne til Tore.. han liker sånne tester, men blir helt uutholdelig å ha med å gjøre hvis han scorer bedre enn meg, så vi får se... he he...

 

20 Mars 2005

Det er ettermiddag, og vi har akkurat kommet hjem fra skøytebanen! Mathea prøvde for første gang, og det var jo veldig moro, da! Vi er kjempeslitne, men det var deilig å få beveget seg litt, da!!!!
Hadde fått mail fra Unni, fra Unnis Sjarmtroll , da jeg kom hjem. Hun har nemlig laget noen helt utrolig herlige engler, og jeg klarer jo ikke å kontrollere meg når jeg ser sånt  :o) Så jeg bestilte en av de hun viste fram på Hobbyboden, og har nå fått beskjed om at den blir sendt imorgen!! Jeg har lagret engelen min for å vise den fram her.... er hun ikke bare himmelsk, og sjekk det salige smilet, da  :o))

 

19 Mars 2005

Det er endelig påskeferie, og vi gleder oss over å slippe å stå opp så tidlig om morgenen, hi hi... iallefall er det det Madeleine og Mathias trekker fram som det de først og fremst gleder seg til. Vi skal være hjemme i påsken, jeg skal jobbe et par av helligdagene...  Jeg er ikke spesielt glad i påskepynt, men vi har nå hatt et lite påskeverksted med ungene i dag! Jeg og ungene, og søstrene mine og deres unger. Vi hadde kjøpt inn litt hobbypakker, så de har malt litt, og bakt boller! Jeg begynte på Krymp-høner igår kveld, og ble ikveld ferdig med den siste av kyllingene. Syns de ble ordentlig fine, enda jeg bare har brukt Europris-garnet Sportsgarn.

De er altså fra boka Krymp av Birte Aartun, og de skal "egentlig" strikkes i Pt2 garn..... MEN... da jeg var en tur på Teie igår og skulle kjøpe garn til disse hønene så fant jeg jo noe annet som jeg hadde myyye mer lyst på der, så da dro jeg heller på Europris etterpå og kjøpte billiggarn   :o)))

Vel, jeg fant altså et helt utrolig deilig garn på Garnbunten på Teie! Jeg MÅ tilbake og kjøpe emr.. Det heter Ekatra, og er i 100% silke, fra Nepal. Det er multifarget, og da er det virkelig alle nyanser i garnet, men hovedsakelig rød-rosa! Det er så nydelig at jeg går bare og tar på det og ser på det og nyter hvor vakkert det er! (Dere andre garnentusiaster forstår meg sikkert godt......ha ha) Her er et par bilder av det:


Er det ikke bare helt himmelsk....? Bare jeg finner ut hva jeg skal bruke det til nå, da....    :o)))

 

Ja, det var det påskeverkstedet hos Mona idag, ja!!! Tok noen bilder, da......

Her er Madeleine i dyp konsentrasjon....


.... og her er Sara!


Mathea orket bare denne ene, hun ligger med feber om dagen og jeg trodde hun var i form til å bli med, men hun er skikkelig tett og har feber staaaaakars....


Her er søstrene mine, Linda Beathe (til venstre) og Mona. De gjør seg til foran kamera for å gi inntrykk av at de er skikkelig ute etter hobbyinspirasjon her, men jeg syns det ser mere ut som om de synger i kor.......

Og hvor er gutta midt oppi dette her.....? Og da mener jeg barna, altså... vel, Nicolas er unnskyldt for han tar seg en høneblund (er bare 1 1/2 år), men min Mathias og Monas Isak...... vel, de fikk vi ikke med på noenting, så de sitter på rommet til Isak og spiller tv-spill.....

 

15 Mars 2005

Enda en oppdatering idag, det var ikke verst!!! Vel, jeg dro altså fram symaskinen og fikk brukt opp litt av stoffene fra Stoff og Stil! De har jo så masse flott der, og dere må bare ta en titt på siden til Den Gode Feen , hun har akkurat oppdatert med det siste hun har sydd med stoffer derfra! Nyyydelig! Hun lager så fantastisk masse fint, det er en fryd å besøke henne!!!

Vel, det er ikke fullt så spennende det jeg har å vise fram , men Mathea var iallefall kjempefornøyd med det nye til rommet hennes! Hun skulle jo få velge gardinstoff selv (jeg hadde selvsagt plukket ut hva hun kunne velge mellom), og valget falt på et rosa kattemønstrete stoff. Veldig artig med klare, fine farger! Jeg har sydd gardiner til rommet hennes, helt enkle og greie;

 

Hadde kjøpt noe rutete lille Martine stoff der også, som gikk fint til gardinstoffet, så det ble et fylt hjerte som henger i vinduet  :o)

 

Og så har hun fått et lite oppheng med et par lommer til litt småting! Lommene er rapporter fra gardinstoffet, resten er ensfarget bomullsstoff. Øverst har jeg sydd en lomme i plast og puttet inn et bilde av Mathea  :o)

Og til slutt..... når jeg først var oppe på rommet hennes og tok bilder i vinduet, tenkte jeg at jeg fikk vise fram den flotte utsikten hun har! Alle kjenner vel igjen Slottsfjellet  :o))) (Oooops, det går noen ledninger over veien og mellom husene der ser jeg, da.. he he...)

Vel, det får være nok for ikveld! Holder på med et annet lite prøveprosjekt ikveld, men det får ligge til imorgen! Har klippet opp firkanter og skal prøve å sy det sammen... og skjønner nå hvorfor det er kjekt med skjærebrett!!!!! Det er jo omtrent umulig å klippe like firkanter, jo!!! Klippet opp en gammel olabukse og tenkte jeg skulle bruke den fine slitte fargen i ett eller annet, så vi får se hva som kommer utav det!

 

15 Mars 2005

Etter et "nervepirrende" døgn uten tilgang til sidene min, og med domenenavnet mitt satt som ledig, har ting endelig ordnet seg!!! Jeg har jobbet hele helgen, og mest har jeg strikket på jakka fra Drops. Er snart ferdig med bakstykket nå, skal bli godt å få det ferdig, det er liksom det største stykket, da...! Den siste nattvakten orket jeg ikke strikke noe særlig på jakka, så jeg heklet meg et sjal! Har masse lyseblått Kitten Mohair, så jeg heklet et helt enkelt luftbuesjal, og kantet rundt med garn jeg kjøpte på eBay i januar. Så sydde jeg på noen få perler, og heklet en blomst til å ha på som pynt. Ble riktig så søtt, da  :o)

 

Og her er et detaljbilde av blomsten

 

Ellers har søsteren min Mona vært en tur og handlet for meg på Stoff og Stil, så nå må jeg bare få sydd litt! Har jo så mange sømprosjekter liggende også! Har jo kjøpt et par sånne ferdig pakker fra Tilda, det er bare det å få ryddet plass og ta seg tid til det! Sånn sett er det lettere med strikking og hekling... det kan jeg jo gjøre hvor som helst  :o))   Jeg ønsker meg et hobbyrom!!!!!!!!!!!!!!!!! Vel, det spørs vel om det ville vært noe bedre! Det er jo det at andre ting tar endel tid også, og det hender jo innimellom at jeg også må ta et tak med støvkluten!!   :o))

 

 

10 mars 2004

Har hatt noen dager nå hvor jeg ikke har strikket så mye, jeg..  :o) Vært kjempeforkjølet og ikke orket så mye, så jeg har heller ligget i senga og lest!! Har kommet så godt igang med "DaVinci koden"  nå at det frister ikke å legge den fra seg - så da må man jo prioritere, he he! Men jeg har handlet inn nytt garn og nytt mønster, fra en av de siste Dropskatalogene. Fant en jakke jeg falt veldig for! Har såvidt begynt på den, men den er strikket i SilkeTweed, og det er IKKE lett å strikke i! Garnet glir ikke på pinnene i det hele tatt, så det går tregt! Lurer på om jeg skal bytte det ut nå før jeg kommer for langt - men så er jo SilkeTweed et nydelig garn også, da.... Så jeg får se hva jeg gjør! Det er denne jakka jeg har begynt på:

Men altså - her går det mest i DaVincikode for tiden, og det tillater jeg meg etter en lang periode med intens produksjon  :o)))

 

3 mars 2005

Tenk at det er mars allerede!! Og først NÅ kommer vinteren....! Har den ikke kommet før, kunne den holdt seg helt borte nå, men dette er det jo ingen vits i å irritere seg over, selvfølgelig  :o)

Har hatt et par nattvakter denne uka, og fått heklet en poncho til Mathea. Den er satt sammen av 6 store mormorruter. Men halsåpningen ble altsor stor, så jeg heklet samme mønster bak, slik at det bare ble åpning foran. Heklet opp en blomst på den nederste ruta foran, og sydde fast med noen av de vanlige fargerike perlene som de fleste barn har vært borti..... Bare husk å være forsiktig med stryking, da... for de smelter  :o)  Mathea ble kjempefornøyd, og syns det var veldig morsomt at jeg hadde brukt hennes perler... Når jeg først hadde heklet en til Mathea tenkte jeg at det hadde jo vært koselig om BabyBorn hadde en også, så den fikk en lik, bare motsatt farger  :o))

Her er den stolte dukkemor i glade farger  :o)

 

Var innom Lines Hobby her om dagen og spanderte på meg litt mer merinoull. Valgte disse tre lekre fargene. Vi får se hva det blir av det etterhvert  :o)  Ble til at jeg kjøpte litt annet der også, og fikk såpass dårlig samvittighet for det at jeg faktisk valgte å IKKE engang titte i garnbutikken på denne byturen..... Godt er det, for der inne har jeg jo ikke kontroll  *lol*

 

Igår kom endelig disse to heftene jeg hadde bestilt fra USA. Det tok litt tid fordi de ble så fort utsolgt fikk jeg beskjed om.... det var visst populære mønstre  :o) Den streetsmartjakken har jeg bare SÅ lyst til å strikke, og nå som de har fått så mye flotte farger i superwashgarnet på Europris er det fristende å ikke velge så tradisjonelt (les:offwhite....)  Jeg venter forresten på enda et hefte jeg har bestilt fra en annen nettbutikk i USA... det er et av de nyeste fra Elsebeth Lavold! Det er ingen som kan si at jeg ikke har nok å velge mellom, iallefall.... *oppgitt over meg selv*  Her er iallefall heftene som kom igår: