30 november 2005
 
Imorgen er det desember allerede! Jeg kjenner stresset siger innpå meg, samtidig som fornuften sier at jeg rekker det jeg rekker og jul - til og med en GOD jul - blir det alltid likevel! Skjønner ikke helt hvorfor jeg stiller så høye krav til meg selv, jeg er vanligvis ikke sånn... og jeg vet også at jeg sørger godt for julestemning og gode minner i familien min  :o)  Jeg er sikker på at foreldrene mine hadde det på samme måte i førjulsstria, men det  merket jo ikke vi ungene noe til!! 
 
Idag gikk jeg av nattvakt på morgenen og skulle jo egentlig sove, men så måtte Mathea være hjemme fra barnehagen idag, og da kunne jeg jo ikke sove allikevel  *hjææælp*!! Da er det bare å sette igang og holde seg i aktivitet, så jeg kjøpte (JA, jeg kjøpte det ferdig denne gangen!!!!) pepperkakedeig, så Mathea og jeg lagde pepperkaketing og tang  :o)  Jeg hadde lenge hatt lyst til å lage pepperkakelykter, så de ti et blad  en gang og tenkte at det var en god ide for meg som ikke er så dreven på pepperkakehus! Synes de ble kjempefine!!
 

 
Det ble endel hjerter, syns de  er koselig å henge dem opp...liker ikke så godt å spise dem nemlig  :o)
 
 
Her er litt koselige bilder fra pepperkakebaking med mathea
 
 
 
 
 
Da jeg kom hjem fra jobb idag morges oppdaget jeg forresten at Gullpinne var BORTE!!!!!! Gullpinne er vår 7 mnd gamle dvergveddergutt!! Han er utekanin og står i bur selvsagt, men har altså klart å lage seg en rømningsvei!! Det var småhysteriske tilstander her fram til vi fant han under låven på nabogården her!!! Gullpinne er hvit, så jeg tenkte at jeg aldri kom til å finne han!! Men under låven er det jo ikke snø, og han hadde hatt vett nok til å holde seg under der!!!  Nå koser han seg INNE... i en liten skuff som står på gulvet i gangen, med teppe oppi og avispapir! Der har han ligget muuuusestille i mange timer. Jeg er helt sikker på at han tenker: "...hvis jeg ligger heeeeelt musestille her nå så kanskje jeg kan få bli her inne i varmen..."
 
 
Jeg har heklet ferdig et StitchDivasjal i offwhite ullgarn, julegave til bestemødre  :o)) Snart ferdig med det andre! De er jo så fine, skal ta bilde imorgen i dagslys, jeg.... det blir ikke noe greie på det når det ikke er naturlig lys!!
 
Ellers må jeg bare få reklamere litt for bloggen til søsteren min, Mona . Hun har etter påtrykk fra meg nå oppdatert bloggen omtrent hver dag!! Ikveld er hun på sykurs med Lise Bergene igjen, så det kommer vel enda nytt og spennende snart igjen tenker jeg!! Og jeg gleder meg virkelig til å få julegave av henne!!!!!!!!!
 
Til slutt noen vinterbilder fra hagen og utsikten mot Slottsfjellet fra stuevinduet vårt. Det er flott med snø, det har jo ikke kommet så mye, men det er kaldt og ubehagelig og jeg skulle ønske det forsvant så fort som mulig!! ...men ikke si til ungene mine at jeg har sagt det, da.......!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24 november 2005
 
Gratulerer med dagen, Tore  :o))) Gleder meg til å se deg også på skøytebanen  *fnis*
 
Måtte bare ta et bilde av Mathea med sin nye Månetoppen-lue! Den ble kjempesøt, og hun er storfornøyd!!
 
Skal prøve å ikke bruke for mye plass på disse pannebåndene, men det har nå blitt noen fler av dem, da... også en til Baby Born! Tenkte den rosa og den til Baby Born blir en kalendergave til Mathea, hun liker disse kjempegodt og så blir det jo ekstra fint med en matchende til BB  :o)
 
Curlicue nærmer seg slutten, jeg er på Section 11 av 15 (hvis ikke jeg husker heeeelt feil igjen!!) Tok et bilde av den nå, men fikk ikke presset den da den delen jeg holder på med nå er litt sånn "midt i" og jeg ikke kommer til enden av pinnen før hele seksjonen er ferdig.... så det ser litt krøllete ut, men tror det gir et bilde av hvor langt jeg har kommet!! Jeg håper jo at je gorker å strikke flere av disse, men skal ikke love meg bort, jeg kjenner meg selv for godt........
 
Søndag er det 1. søndag i advent, og tiden framover er jo som den alltid er på denne tiden av året...... ikke en eneste helg uten planer.... Jobber jeg ikke, så er det julebord eller aktiviteter av ett eller annet slag!! Men det er jo hyggelig, da.... jeg vet at jeg får tid til å lage jul hjemme uansett, må bare være litt strukturert og prøve å ikke starte altfor sent med ting som skal gjøres!! Jul blir det uansett  :o))
 
 
 
 
 
22 november 2005
 
Det er nesten ikke til å tro, men PC'n er frisk igjen!! Måtte få litt hjelp, men alt skal være iorden nå!! Og jeg har akkurat brent 4 cd'er med bilder, strikkeoppskrifter og hekleoppskrifter, samt Madeleine sine filer....som hun var kjempenervøs for å miste selvfølgelig!! Så nå kan det bare kræsje her igjen forsåvidt...... har spart på det viktigste  :o))
 
Har strikket noen flere av de her...... et lite utsnitt her, men det er vel ikke så vanskelig å gjette, he he
 
Joda, pannebånd i farta igjen!!! Her har je gstrikket "Far og Sønn"-pannebånd, skal være gaver til mine svogere og deres små gutter, he he.... Så blir dem jo morsomme å se sammen med like pannebånd!!
 
Har også strikket Månetoppen-lue til mathea. Ikke ferdig med dusk her, for dusken skulle ikke toves med lua, den skal bare vaskes litt så den ikke ser for ny ut, står det i oppskriften.....
 
Har ikke fått tatt noe nytt bilde av Curlicue enda, men er snart ferdig med section 9 eller 10, husker ikke heeelt i farta  :o)  Og så blir det noen omganger på Boleroen innimellom, har ikke så mye igjen på den heller, men det er fryktelig kjedelig å strikke med så tykke pinner!! Tror jeg må starte på et par sokker igjen snart bare sånn for å få tilfredsstilt behovet for å strikke med litt tynnere pinner  :o))
 
Jula nærmer seg med stormskritt, og jeg er fornøyd med å ha hele 7 hjemmelagede gaver ferdig. Strengt tatt trenger jeg bare en til, men siden det er søm og bare tar et par timer kan det hende jeg lager noe mer!!!!
 
 
 
 
21 november 2005
 
Er på jobb akkurat nå og ville bare gi beskjed om at jeg har fått en megakræsj på den nye pc'n min  *hylgriner*  Oppdaget det igår, det er en skade på Windows eller noe sånt får jeg beskjed om, får iallefall bare opp en svart skjerm med den lite hyggelige beskjeden!!!!
...også jeg som er i full gang med produksjonen her; ferdig med Månetoppen-langlue og flere pannebånd, og kommet et stykke videre på Curlicue og greier!!!! Vel, jeg får prøve å komme med noen oppdateringer allikevel, men det blir ikke like lett før jeg har fått min egen pc opp og igang!!! Send positive vibber og kryss fingrene  :o))
 
Klem, Bente B
 
 
 
16 november 2005

Strikket denne ferdig og tovet den igår, disse går som en farsott på Hobbyboden, men de er jo søte, da!! Denne er strikket i dobbel Vestlandsgarn (tror jeg det heter....)!

Siden jeg gravde litt i varebeholdningen igår, fant jeg ut at for å dempe skyldfølelsen NOE fikk jeg strikke noe av det og kalle det garnminking!! Eh...det er bare enda et pannebånd, men ett sted må man jo begynne, daaaaa.....! Jeg hadde mye pt2 garn i nydelige farger som dere ser, og det er enda mer der det kom fra  *himler med øynene*

Så denne går i vaskemaskinen nå iallefall! Jeg liker blågrønne fargesammensetninger! Madeleine og Mathias var IKKE interessert i sånt pannebånd, så hvis ikke Mathea får den så kanskje Tore får være så vennlig..... He he, tror han hadde kledd en sånn en, jeg!!!

Ellers fant jeg en kjempeide til alternativ bruk av strikkepinner.... Virtuella, du har satt dem i håret, jeg vet det, men kanskje dette kunne vært en ide.....???

... og da var jeg og hentet denne fra vaskemaskinen! Den ble mye finere enn den forrige syns jeg, da... denne er tynnere, og pt2 blir mye mykere etter toving, så den vil ikke "stikke" sånn som den andre gjorde litt!! og fargene er rett og slett nyyydelige!!!

 

 

15 november 2005

Jøss, enda en oppdatering idag, det er ikke verst!! Denne posten er kun for å få fokus VEKK fra den flaue garnbeholdningen min, og da regner jeg med at det er dette som skal til for å avlede dere, he he.... Kan vi si at  dette er fiber-porno eller er det å dra det for langt?? Jeg vet, mannen er ikke naken, og dette er egentlig reklame for sko, men gud bedre for en kjekk mann omgitt av det deiligste garn.... *Sukk*

Fant han her og adopterte han med en gang. Han kommer opprinnelig herfra....

 

15 november 2005

Vet ikke helt hvilken tilstand jeg befinner meg i for tiden, man skulle jo tro at denne tida på året er perfekt for både det å bedrive håndarbeid OG å skrive om det!! Men av en eller annen grunn står tiden min stilt inn på Fast Foreward, og det kjennes litt ubehagelig.... Tida går så fort at her om dagen da jeg kjørte til jobb hadde jeg kommet helt til Nøtterøy før jeg oppdaget at jeg egentlig hadde kjørt ut av gården!!!!!! Hvordan kom jeg meg hit, liksom, kunne ikke helt se for meg kjøreturen gjennom Tønsberg sentrum, he he....! Man får jo håpe at hu Bente kjørte pent da i det minste  *lol*

Jeg jobber jo også, da (hi hi, se Sisslesolas innlegg på tag'en), og det skal ikke mere til for meg enn at jeg går på psykosekurs ved siden av jobben, så blir jeg stresset og syns ikke jeg har NOE tid til overs!!! Jeg kunne aldri hatt en 8-16 jobb 5 dager i uka!! Det hadde tatt livet av meg, he he....!

Idag har jeg slengt noen småprosjekter i vaskemaskinen, noe av det er hemmelig, og den siste er et pannebånd til Mathea  :o) Og mens det godgjør seg i maskinen tok jeg meg en runde og tittet over garnet mitt.... dette er noe jeg skulle gjort for lenge siden, og gjerne FØR jeg bestilte dette:
  og  

Mauds Garn for en tid tilbake. Det har ikke kommet til butikken hennes enda, så jeg har ikke fått det.

Jo, altså, jeg tittet over garnmengden, og som sagt så skulle jeg jo gjort dette også før jeg bestilte dette:(ja, jeg har bare kjøpt EN bunt, altså....)

...nemlig Kauni-garnet fra Markno. Det skal jeg nemlig IKKE bruke til det berømte Kauni-sjalet, nemlig, men heller til dette, som du finner på denne bloggen!

Jeg tok altså kameraet med meg for å dokumentere min svakhet, og gudskjelov leser ikke Tore bloggen min, tror ikke han vet at jeg har en engang, hi hi.....!! Vel, først tittet jeg rundt meg her jeg sitter ved pc'n, og i et hjørne står denne stappfull av garn fra rundtomkring i verden.....

Og borte ved sofaen står posen med det garnet og prosjektet jeg holder på med NÅ (bolero og Curlicue).... boleroen ligger altså bare slengt på gulvet ved SIDEN av posen.....

Litt bortgjemt nederst i en bokhylle har vi også en kurv......med bl.a. masse deilig angoragarn som jeg kjøpte, for det MÅTTE jeg jo ha siden det gikk ut av produksjon......

Jo, og så er det klesskapet på soverommet vårt, da... Jeg har aller minst plass i skapet, for min hylleplass er litt opptatt av andre ting også...... *rødme*

Ja, og det var en kurv til der, ja.....

Ooooops, nå skulle jeg til å gå opp i 2. etasje, men glemte jo pallen i stua!! Takk og pris for at vi har en stoooor deilig pall i stua!! Og takk og pris for at det er rom inni den til å huse omtrent to voksne mennesker..... eller mengder med garn!!!

Her er det garn som ikke engang har kommet ut av posene sine..... Den grønne posen f.eks... det er garn jeg kjøpte på Pinnsvindesign da jeg var i Bergen i MARS!!! Der ligger det noen nøster med kjempeflott Noro Kureyon bl.a..........
 

Nå kan vi gå opp i gangen i 2. etasje..... Der holder vi på å pusse opp, så der er det lett å plassere ting bare for å slippe å bli konfrontert med det hver dag.... Som denne kurven f.eks.... og den er det god plass i i utgangspunktet, altså!!! Den er STAPPFULL!!!

Til slutt har vi en gediiiigen kurv full av dårlig samvittighet....

For her er det mye bra garn.... her har vi f.eks noe Noro Silk Garden:


 

 

Og her er det flere nøster med kjempeflott Patagonia bomullsgarn fra Chile....

 

 

Og jeg turte ikke grave for mye i denne kurven, for her er det visst en helt haug med sikkert veldig snart ferdige prosjekter, det ser sånn ut hvis jeg løfter LITT på det som ligger i bunnen;

Når jeg ser sånt blir jeg litt sånn handlingslammet, og lurer på hvor i all verden jeg skal begynne..... Hva skal jeg lage av alt sammen???? Og akkurat nå mens jeg skriver dette kommer jeg på en SEKK jeg også har liggende.... Der ligger det sikkert 30 nøster med garn, masse fra Spania, masse nydelig Jamaica-bomull fra Katia blant annet!!!! Gud hjelpe meg, jeg er sykere enn tidligere antatt!!! Tror jeg legger meg nedpå litt for dette tar på!!!!! Føler meg nesten litt svimmel, jeg 

Har fått en utfordring fra Karen, men den tar jeg litt senere, den krever litt forberedelse, men det er en spennende utfordring  :o))

Takk for meg 


 

14 november 2005

Way to go , Bente!! Her går'e unna, Gunnar!! Takk til alle som allikevel gidder å titte innom, jeg håper det skjer noe her snart, for det strikkes jo fortsatt  *knis*

I mellomtiden tar vi en dans  :o))

 

 

4 november 2005

Curlicue-fremgangen; Nå er jeg faktisk halvveis! Dette går jo egentlig kjemperaskt! Det er en stor fordel at det er seksjoner med litt variasjon! Jeg fikk litt hetta idag, skulle ut og kjøpe mer garn! Jeg dro på Europris og oppdager at denne grønnfargen er blitt til en skikkelig neonfarge i det nyeste partiet de har fått inn!!! Det er mange fordeler ved å velge et billig alternativ, men her har du nok ulempen!! Det er rett og slett to vidt forskjellige grønnfarger, umulig å bruke den nye de har fått inn i butikken! i Tønsberg har vi faktisk 3 Europris-butikker, men det var altså det samme i alle tre!!!!!!! Ro deg ned, tenkte jeg.... du får heller farge hele teppet når det er ferdig....!!!! Men så kom jeg hjem og finner en pose på gulvet med mange nøster oppi! Hadde GLEMT at jeg faktisk kjøpte ganske mange nøster med en gang!! Så jeg har 8 nøster igjen, pluss et nesten helt nøste som jeg holder på med, så jeg tror det skal gå bra!!!! Jeg kan puste igjen.......

Her er Curlicue pr idag, ikke presset noe særlig, for her må det blokkes til den får riktig fasong! Men det tar jeg når det er ferdig  .o))

Ellers er jeg litt kvalm akkurat nå..... Jeg vet ikke jeg, men det er jo en mulighet for at det er KaramellPojkarna som er årsaken??? Iallefall når man inntar en hel pakke i en fart som om man deltok i et Guinness Rekordforøsk.......???????

God helg!!! Og husk Den Store Kinodagen imorgen  :o))

 

2 november 2005

Alle er forskjellige... strikkere også.....!! Kom over en side med strikkemønster, men hele konseptet har liksom et litt annet utgangspunkt, he he!!!

Proffe sider, og ganske morsomt egentlig! Så nå har du sjansen til å strikke Curse your boyfriend , Snowballs Chance in Hell eller hva med Flowers on a Grave!! Sånn hvis du skulle mangle noen ideer altså  :o))

 

1 november 2005

Tenk at det er november allerede! og så er vi velsignet med masse varmegrader, selv om det er grått og trist ute, da.... Det er deilig å slippe å fryse, men personlig synes jeg det er trist med mørket og den fargeløse naturen....!! Jeg går ikke inn i noen stor depresjon eller noe sånt, altså, jeg bare liker det ikke, rett og slett  :o))

Har hatt langhelg på jobben igjen, men har da fått strikket litt i løpet av de dagene. Curlicue tar jeg fram hele tiden, den er virkelig spennende å strikke. Det eneste er at jeg må passe veldig på hvilke omganger jeg er i, for kommer jeg feil ut der vil jeg påstå at det er umulig å regne seg fram til hvor man er ved å se på det man allerede har strikket!!! Iallefall på noen av seksjonene! Holder på med seksjon 5 nå, og mistenker at jeg har telt feil, men det er så vanskelig å vite før man får gjort ferdig hele seksjonen. Men det blir fint, selv om det ikke er lett å se at det skal bli et rundt teppe  :o))

Alle seksjonene er sånn at de forklarer noen omganger, og så er det sånn "Gjenta omgang 1-4 12 ganger til" Da begynner jeg å sette streker for hver gang jeg har fullført en sånn runde med omganger, men det er lett å glemme å sette den streken, og DA er man litt ute og kjører, hi hi.... Så litt personlig preg blir det nok på mitt teppe også, hvis jeg skjønner for sent at det har blitt en omgang for mye eller for lite!!

Ellers har jeg satt igang med en bolero fra danske Familiejournalen. Boleroen har gått som en farsott nærmest, på Hobbyboden, det er mange som har strikket den! Jeg har alltid likt den kjempegodt, så nå passet det meg også å strikke den. Min er strikket i Topp t' Tå garnet fra Bogerud, på pinne 7. Jeg er lite glad i å strikke med tykke pinner, så det er ikke så veldig gøy å strikke den.... Men det går jo forsåvidt fort, da!

Vel, det er det jeg holder på med av håndarbeid om dagen! Jeg har vært flink til ikke å handle garn jeg ikke har planer for nå på en stund, så er ganske fornøyd med meg selv sånn sett, hi hi.... Driver og surfer litt rundt i butikker som selger mønster på stitchery (broder....) og har jo veldig lyst til å bestille noen av de flotte mønstrene og prøve noe litt annet innimellom maskene  :o))

oHelene hadde tatt denne testen og jeg MÅTTE bare prøve meg! Er fornøyd med resultatet og mener selvfølgelig det er helt på sin plass å bli plassert midt i 20-årene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

You Are 25 Years Old
Under 12: You are a kid at heart. You still have an optimistic life view - and you look at the world with awe.

13-19: You are a teenager at heart. You question authority and are still trying to find your place in this world.

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.

30-39: You are a thirtysomething at heart. You've had a taste of success and true love, but you want more!

40+: You are a mature adult. You've been through most of the ups and downs of life already. Now you get to sit back and relax.
What Age Do You Act?