24 oktober 2005

Jeg oppdaget plutselig her i forrige uke at det fantes liv på denne planeten!! Så jeg har vel vært litt fraværende mens jeg har utforsket og oppdatert meg på hva som skjer i RL!!!

Jeg begynner med Roma!!! Rooooma, som var så utrolig fantastisk at jeg ikke klarer å beskrive det helt! Det var bare så mange ganger bedre enn jeg trodde det skulle være!! Casa Il Rosario var et kjempeflott sted å bo, utrolig sentralt, midt i det antikke Roma, med gangavstand til alt, og med en tak-terrasse med en utsikt som er helt ubeskrivelig!! Hvis noen har tenkt seg til Roma og ønsker et rimelig sted å bo, inkludert frokost og rengjøring og nye håndklær hver dag, så må dette bare anbefales! Vi måtte være inne innen klokken 23 hver kveld men det var overhodet ikke noe problem, for vi var utslitte og i seng i 21-tiden allikevel!!
 

Dette er gata vi bodde i, Via Santa Agata dei Goti, og Casa il Rosario ligger rett til høyre i bildet

Bilde fra rommet mamma og jeg delte!

 

Utenfor rommet var det åpen himmel, og her ser dere en av terrassene.

Noen bilder fra klosterhagen til nonnene, her var både fiskedam, limetrær, appelsiner, og massevis av urter! Hagen var liksom inne i bygningen, men med åpen himmel over!

Bilde tatt fra takterassen, med Colosseum i bakgrunnen der!

Og vi fikk jo selvsagt med oss en hel masse severdigheter....

Colosseum (her er jeg til venstre, med søstrene mine)

Pantheon (mamma og Linda)

Peterskirken i Vatikanet

Fra et av Rafaels rom i Musei Vaticani, kanskje det mest imponerende av alle, bortsett fra Sixtinske Kapell, der vi ikke hadde lov til å ta bilder). Dette er en del av det fantastiske "School of Athens" av Rafael

Guiden på Vatikanet anbefalte oss å se den mest betydningsfulle kirken av dem alle, nemlig San Giovanni in Laterno, som ligger på andre siden av byen i forhold til Vatikanet. det var her pavene ble ordinert helt fram til på 1800-tallet, og kirken var enorm!!! Og utrolig vakker!!!

Det var gate"altere" overalt, men mest rørende var kanskje denne som vi fant i Trastevere da vi var på vei til markedet i Porta Portese søndag

Vi var innom en kirke som er bygget over den aller eldste kirken, som var fra lenge før vår tidsregning. Her kunne vi gå ned i noen grotter og se rom der man levende kunne forestille seg menn i mørke flagrende kapper messende i de trange gangene... *grøss*  Men i kirken, San Clemente, hadde et gulv som vi bare måtte knipse (dette var ikke nede i grottene, altså!!), for det var jo rett og slett mønstre som brukes til lappeteknikk idag, og søsteren min som driver med det kjente jo igjen masse mønstre som hun nå bruker!! Morsomt!

Åttebladrose-mønster.......???

Vi reiste billig, fikk flybilletter med SAS Braathens til 1300 kr pr pers, og overnattingen på klosterpensjonatet kostet oss 1200 kroner pr person for 4 netter. Så dette er et godt og rimelig alternativ!! Ellers kan jeg anbefale noen nettsteder som er vi fikk kjempemye bruk for i planleggingen:

Den Norske Katolske Kirke Her står det masse interessant, og også litt om klosterferie.

Klosterresor Svensk nettsted, spesialiserer seg på klosterferier. Vi brukte dem ikke, men de har jo oversikt over masse klostre i Europa.

Annas Romguide Dansk nettside, vi lærte masse der om området vi skulle bo i!!

Alle veje fører til Rom  Også dansk, et par som reiser masse og som også er glad i å beskrive reisene sine så det blir spennende for andre å lese om det etterpå!!

Vatikanet  Skal du til Vatikanet anbefales det en virtuell rundtur her først, det er en kjempebra nettside synes jeg iallefall, og med masse konkret info om åpningstider, priser osv. Vi fikk også ordnet med forhåndsbestilt guidet tur etter å ha lest om det her!!

 

Vel, nok om ferien!! Litt produktiv har jeg da også vært i det siste!! Først ble jeg ferdig med et par sokker til Mathias. Strikket i Sebragarnet fra Opal. Morsomt garn! Jeg brukte ikke oppskrift, det er helt enkle sokker uten noe mikkmakk liksom, he he....

Så strikket jeg bolero i full fart, for den skulle jeg ha med til Roma (hah... der var det opptil 27 varmegrader mens vi var der.....) Ble kjempefornøyd med den! Skulle egentlig strikke en som var større, som jeg kunne lukke foran, men jeg fikk jo ikke til det mønsteret jeg begynte med, så jeg strikket denne istedet! Den er fra Garnstudio, og tilgi meg for at jeg ikke har linken dit akkurat nå, men jeg har lagt den inn tidligere i bloggen, altså.......


I mønsteret er det brukt Paris, men jeg strikket i dobbel alpakka, og det gikk bra det  :o))

Begynte på et skjerf dagen før jeg dro til Roma, og heklet litt på det der nede også! Det er heklet i Angora Tweed fra garnstudio. Det er bare staver hele veien, det er endene på skjerfet som gjør hele skjerfet for å si det sånn! Laura heklet et kjempefint skjerf tidlig i høst som var inspirert av et skjerf fra Noa Noa, og dette var også mitt utgangspunkt da jeg fant på å lage mitt skjerf som jeg har gjort, selv om det allikevel er annerledes  .o))

Og så var det det jeg har på pinnene nå, da!! Det er nemlig Curlycue Coverlet fra OatCouture. Jeg leste først om teppet hos Grumperina og bare hadde lyst til å prøve. Jeg har bare såvidt begynt, og har ikke tenkt til å stresse med det, men det var bare så spesielt at jeg måtte jo bare.....

Vel, jeg tror det var det for denne gang!! Og forresten; hvis noen lurer; Nei, jeg kjøpte ikke garn i Roma!! Jeg så ikke etter det engang...! Men jeg fant en butikk med endel garn, endel fint italiensk garn også, men det fristet ikke å handle garn da rett og slett! :o))

 

 

Eh... *rødme* 24 oktober 2005

Nå skjer det snart noe her, altså!! Jeg LOVER  :o))   Bildene til neste oppdatering er klare, det er bare å skrive nå så blir det litt å lese her!!

 

 

13 oktober 2005

Uffda.... nå har jeg virkelig forsømt bloggen min!!! Men dagene har gått så vannvittig fort; Har jobbet masse nattvakter, hatt unger hjemme syke fra skole og barnehage, vært på kurs, foreldremøter, symøte, hatt bursdagselskaper....... Puh!! MEN; Jeg har strikket efrdig et par sebrasokker (sokker i Opalgarn), og så har jeg strikket en bolero til meg selv! Det ble ikke noe av den jeg begynte på tidligere, jeg skjønte bare ikke oppskriften på ermene!! Så jeg strikket en annen istedet, men fortsatt i dobbel alpakka, farge sort! Den ble kjempebra, jeg er veldig fornøyd! Begynte på den lørdagsnatta (natt til søndag) og ble ferdig igår kveld (onsdag) Jeg skal nemlig ha den med meg til Roma på lørdag  :o))  Har IKKE fått tatt noen bilder av noe enda, jeg venter til neste uke!!

Ja, endelig nærmer det seg avreise!! Lørdag morgen reiser mamma, søstrene mine og jeg til Roma der vi skal bo i kloster fram til onsdag! Klosteret heter Casa Il Rosario, og jeg fikk ideen etter å ha mer eller mindre tilfeldig dumpet innom nettsiden til den norske katolske kirke tidlig i våres! Hadde aldri hørt om at det gikk an å overnatte i mange av de europeiske klostre før da! Vi har tenkt til å  besøke flere av de berømte stedene, som Colosseum, Pantheon, Trevifontenen, og selvfølgelig Vatikanet med Peterskirken, Sixtinske kapell og vatikanmuseet. Jeg faxet en forhåndsbestilling til vatikanet her om dagen med bestilling på guidet tur til Sixtinske Kapell med Vatikanmuseet, så dit skal vi mandag kl 10.30!! Det blir sikkert et høydepunkt!!

Vel, jeg får oppdatere med masse nytt når jeg kommer hjem igjen, har rett og slett ikke hatt tid til å ta bilder og tenke så mye på bloggen med alt som har vært i det siste! Så da ses vi til uka  :o))

 

4 oktober 2005

Etter jeg var ferdig med det siste Branching Out (som jeg ikke har fått tatt bilde av), strikket jeg meg et enkelt skjerf. Ville ha et langt smalt et, og har strikket i rillestrikk i Morella fra Bogerud (mohairblanding). Så strikket jeg en kant i merino/mohairgarnet fra Mohairbutikken (som jeg har skrevet om tidligere), Lette etter mønster på Lace Edgings og kom over noen flotte sider med masse mønster på kanter!! Jeg valgte den som kalles Fluted Lace with Edge.

Jadda... dette ble jo bra bilder ....NOT.....!!  Vel, det er det beste jeg fikk til akkurat nå og med meg selv som fotograf, hi hi...

Lurer på om ikke de ter på tide å ta fram Munken snart, jeg...... Det er vel ikke sommer lenger nå, det var bare da den skulle få en pause.....

 

Her om dagen fikk jeg premie i posten fra oHelene ! Jeg ble trukket ut som den heldige vinneren blant dem som hadde strikket efrdig både herminelue og -votter innen en viss frist  :o)) oHelene har sydd et Harry Potter emblem som jeg skal sy på HP-skjerfet til mathias!!! Passer prefekt, tuuusen takk!!